Sunday, May 18, 2008

RHEIN CRUISE.... Κρουαζιερα στον ονειρικο Ρηνο.




Την πιό κάτω προταση / περιγράφη εκδρομής ,θα βρείτε σε οργανωμένα & πολύ εξειδικευμένα γραφεία ταξιδίων.Θα σας κοστίσει περίπου 1000 € το άτομο περιλαμβανομένων(αεροπορικού εισιτηρίου, της κρουαζιέρας και πληρους διατροφής καθημερινά)







Μια κρουαζιέρα στα ονειρικά νερά του πιο χιλιτραγουδισμένου ποταμιού στην Ευρώπη, του Ρήνου.
Απολαύστε την ξενοιασιά της κρουαζιέρας, χαλαρώστε ατενίζοντας το μαγευτικό τοπίο, χαθείτε στα στενά των παραποτάμιων μεσαιωνικών πόλεων, μια εβδομάδα απόλυτης ξεκούρασης μια εβδομάδα
"ταξιδιωτική εμπειρία ζωής".

1 ημέρα: AMSTERDAM
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη και μεταφορά στο Λιμάνι. Επιβίβαση μεταξύ 5.00-6.00μμ, τακτοποίηση στις καμπίνες σας. Γνωριμία με το πλήρωμα και κοκτέιλ καλωσορίσματος. Δείπνο και προαιρετική γνωριμία της πόλης, Η πλατεία Βατερλό προσφέρεται για αγορές, ενώ το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις ή κονσέρτα στις μεγαλύτερες σκηνές της πόλης και την παγκοσμίως γνωστή συμφωνική ορχήστρα της, την
Κονσερτχεμπαουόρκεστ, της οποίας η βάση είναι το Κονσερτχεμπάου. Πασίγνωστο είναι το τμήμα της πόλης με τα "κόκκινα φώτα", το ντε Βάλλεν, και τα πολυάριθμα 'κόφι-σοπς' και το μοναδικό μουσείο του Χασίς. Αν πάλι σας αρέσει να κυλά η αδρεναλίνη στο σώμα σας, δοκιμάσετε την τύχη σας στο Χόλαντ Καζίνο!

2 ημέρα: AMSTERDAM
Πρόγευμα και προαιρετική ξενάγηση της πόλης των διαμαντιών. Το Άμστερνταμ, δεν μοιάζει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη. Μια πόλη γοητευτική με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τα
γραφικά κανάλια του ποταμού Άμστελ.
Μόνο για τα μουσεία αξίζει να αφιερώσετε τουλάχιστον δύο ημέρες:
Ιστορικό Άμστερνταμ, Θαλάσσιας Ιστορίας, Αντίστασης, Νότιας Θάλασσας και το σπίτι της Άννας Φράνκ, Ρέικσμουζεουμ, με τη μεγαλύτερη συλλογή ολλανδικής τέχνης στον κόσμο, Βαν Γκογκ, Στεντελέικ και Ρέμπραντ, Θεατρικό, Κινηματογράφου, Τροπικών, Αεροπορίας, Γεωλογικό και Ζωολογικό.
Επιστροφή στο πλοίο για γεύμα . Το απόγευμα προαιρετική εκδρομή στους κήπους του
Keukenhof. Επιστροφή στο πλοίο για δείπνο και χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε την «Βενετία του Βορά». Επισκεφτείτε ακόμη την περιοχή του Μπλούμενγκραχτ με την ποικιλία αρχιτεκτονικής των κτιρίων, το Κάιζερσγκράχτ με τις 14 γέφυρες και την υπέροχη θέα και το μεγαλοπρεπές Χέρενγκραχτ.

3 ημέρα: AMSTERDAM- HIJMEGEN-KREFELD
Το πρόγευμα σερβίρεται καθώς πλέουμε προς το
Nijmegen την πιο παλιά πόλη της Ολλανδίας, για να επισκεφτούμε το μουσείο Kroller Muller ένα από τα πλέον σύγχρονα μουσεία τέχνης και αρχιτεκτονικής που βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου του HauteVeluwe, και φιλοξενεί πίνακες του VanGogh, Picasso και άλλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Επιστροφή στο πλοίο για δείπνο και αναχώρηση για το Krefeld, περνώντας τις πόλεις Wesel και Duisburg.

4 ημέρα: KREFELD- COLOGNE- KOENIGSWINTER
Το πλοίο αναχωρεί στις 8.00πμ και το πρόγευμα σερβίρεται καθώς πλέουμε προς την
Cologne. Περνάμε από τις πόλεις Düsseldorf, πρωτεύουσα της γερμανικής επαρχίας Βεστφαλίας και της μεσαιωνικής Zons. Γεύμα πριν την άφιξη μας στην Κολωνία στις 3.00μμ για ένα σταθμό 2 ωρών. Έχετε την δυνατότητα να κάνετε τα ψώνια σας στα καταστήματα ή να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό, Ντομ (Dom) της Κολωνίας, που είναι το πιο διάσημο γοτθικό κτίριο στη Γερμανία. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε στις 15 Αυγούστου 1248, ενώ το πρεσβυτέριο εγκαινιάστηκε το 1322. Ο καθεδρικός χτίστηκε σταδιακά περίπου μέχρι το 1520. Παρέμεινε ημιτελής μέχρι τον 19ο αιώνα, όταν οι ρομαντικοί ενδιαφέρθηκαν πάλι γι' αυτόν. Τελικώς το 1880, έπειτα από 600 και πλέον χρόνια, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα αυθεντικά γοτθικά σχέδια. Έχει ύψος 157 μέτρα και είναι η δεύτερη υψηλότερη εκκλησία της Γερμανίας μετά το ναό της ULM και η τρίτη υψηλότερη παγκοσμίως. Ανήκει δε στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο πλοίο και αναχώρηση προς την Βόννη. Το δείπνο σερβίρεται πριν την άφιξη μας στην Koenigswinter.

5 ημέρα: KOENIGSWINTER-RUDESHEIM
Πρόγευμα καθώς πλέουμε στο ρομαντικό
Ρήνο περνώντας από την πόλη Coblenz. Άφιξη στο Rudesheim, χαθείτε στα γραφικά πλακόστρωτα στενά της μεσαιωνικής αυτής πόλης. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια.
Δείπνο στο πλοίο και το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

6 ημέρα: RUDESHEIM- SPEYER ή MANNHEIM
Το πρόγευμα σερβίρεται καθώς πλέουμε προς στα ήσυχα νερά του Ρήνου προς την πόλη
Speyer, περνώντας από τις πόλεις Wiesbaden, Nierstein,πριν να φτάσουμε στον προορισμό μας. Μετά το γεύμα προαιρετική εκδρομή στην Heidelberg. Επιστροφή στο πλοίο για δείπνο και διασκέδαση.

7 ημέρα: SPEYER ή MANHEIM- STRASBOURG
Πρόγευμα εν πλω για το
Στρασβούργο. Γεύμα πριν την άφιξη στον προορισμό μας. Άφιξη μεταξύ 3.00-4.00μμ και αποβίβαση, άμεση μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση της επιστροφής μας

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

Rüdesheim famous wine-village το κρασί και τα χωριά γύρω από τον Ρήνο
Roman Rhine ο Ρωμαϊκός Ρήνος
Rhine history and maps ιστορία και χάρτες
Castles and Hotels on the Rhine τα κάστρα-ξενοδοχεία του Ρήνου
Castles on the Rhine τα κάστρα και τα παλάτια στον Ρήνο
Travel Guide για τον Middle Rhein (UNESCO World Heritage) τουριστικός οδηγόςLorelei Info – πληροφορίες για την Lorelei στον Upper Middle Rhine Valley




"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger