Sunday, May 18, 2008

Αλάσκα, Η.Π.Α. 12ήμερη εξερεύνηση στους αρκτικούς κυνηγότοπους!


Σας προσκαλούμε, να έρθετε μαζί μας σε ένα ταξίδι ζωής και περιπέτειας στις αχανείς Αρκτικές εκτάσεις της Αλάσκας.
Η Αλάσκα είναι σήμερα ο μοναδικός βιότοπος στην Β. Αμερικανική ήπειρο. Ένας τόπος εξαιρετικής ομορφιάς και παρθένας φύσης. Ελάτε να δούμε τον Αμερικανικό φαλακρό αετό να ψαρεύει στις σμαραγδένιες ακτές, τα Καριμπού και τις Άλκες να βόσκουν στα καταπράσινα λιβάδια και να μαζέψουμε αγριολούλουδα στους περιπάτους και τις πεζοπορίες μας. Η άγρια, αδάμαστη Αλάσκα σας περιμένει!!!

Την πιό κάτω προταση / περιγράφη εκδρομής ,θα βρείτε σε οργανωμένα & πολύ εξειδικευμένα γραφεία ταξιδίων.










Στην Αλάσκα το τοπίο σου κόβει την ανάσα. Στην πεζοπορική αυτή εκδρομή, θα δούμε την ακτογραμμή στα Kenai Fjords στο ομώνυμο εθνικό πάρκο. Τα πρασινογάλαζα νερά του Kenai River, τα καταπράσινα δάση στο πάρκο Kenai National Wildlife Refuge, την τούνδρα και τις χιονισμένες βουνοκορφές του Denali.
Στις μεγάλες μέρες του αρκτικού καλοκαιριού, θα θαυμάσετε αποδημητικά πούλια και την μεγάλη ποικιλία της αρκτικής χλωρίδας και πανίδας. Οδηγός μας σε αυτήν την εξερεύνηση θα είναι η Susan Drennan. Η γνωστή ορνιθολόγος έχει αφιερωθεί στην συγγραφή βιβλίων, άρθρων και στην συνοδεία εκδρομών στους «αγριότοπους» της Αλάσκας. Η αρχηγός της εκδρομής έχει τιμηθεί με το Bushnell Distinguished Birder Award Prior και το μετάλλιο Arthur A.Allen, είναι μέλος και χρημάτισε για πολλά χρόνια αντιπρόεδρος της National Audubon Society. Ακόμη έχει γράψει μια πληθώρα από άρθρα και βιβλία όπως, το Where to Find Birds in New York State: The Top 500 Sites, το Α Birder's Field Notebook και το The North American Birder's Library Lifelist.

Τα σημαντικά σημεία της εκδρομής:
• περιπλανήσεις στην άγρια φύση της Αλάσκας.
• πεζοπορία στο Chugach National Forest, ράφτινγκ στα λευκά νερά του ποταμού Kenai στον ομώνυμο εθνικό δρυμό.
• 3 νύχτες παραμονή σε κυνηγετικές καλύβες στο δάσος του Denali (McKinley) National Park μακριά από τον πολιτισμό.
• παρατήρηση της χλωρίδας και πανίδας του αρκτικού κύκλου.
• Κρουαζιέρα στα Kenai Fjords και στους παγετώνες στο National Park Marine Wildlife.






1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ (ΑΛΑΣΚΑ).
Πτήση από το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Ανκορεϊτζ της Αλάσκας.
Άφιξη στην «γη του Ήλιου του Μεσονυχτίου», παραλαβή από το αεροδρόμιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα: ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ – ΣΕΓΟΥΑΡΝΤ.
Μετά από το πλούσιο Αμερικάνικο πρωινό, θα γνωρίσετε το υπόλοιπο γκρουπ και την αρχηγό. Συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης και στην συνέχεια επίσκεψη ξενάγηση στο κέντρο Native Heritage, γνωστό για τα εκθέματα και τις συλλογές ανθρωπολογικού περιεχομένου, γύρω από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Αλάσκας. Μετά την επίσκεψη νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το Σέγουαρντ. Η διαδρομή θα σας μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας για όλη σας την ζωή. Σμαραγδένιες ακτές πανύψηλα χιονισμένα βουνά και πράσινο, το «απέραντο πράσινο»,το δώρο της Αλάσκας στους επισκέπτες της. Άφιξη στο Σέγουαρντ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μια βόλτα σε μια ψαροταβέρνα για να δοκιμάσετε τις τοπικές θαλασσονοστιμιές, είναι επιβεβλημένη. Μην σας ξεγελάσει όμως η ώρα, γιατί ακόμη και στις 12 την νύχτα ο Ήλιος είναι ψηλά.
3η ημέρα: ΣΕΓΟΥΑΡΝΤ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΦΙΟΡΔ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ.
Πρωινό και αναχώρηση, για μια ολοήμερη κρουαζιέρα στα ονομαστά Kenai Fjords, το μικρό κρουαζιερόπλοιο θα μας οδηγήσει «κόστα-κόστα», σε μέρη ομορφιάς μοναδικής, φωτογραφίστε τις απότομες πλαγιές, τους πανύψηλους γκρεμούς, τους καταρράκτες, τα λιβάδια και τα υπόλοιπα πανέμορφα και θαυμαστά που μας χαρίζει η γη της Αλάσκας. Επιστρέφοντας στο Σέγουαρντ περιδιαβείτε την όμορφη ψαράδικη πόλη με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική και μην παραλείψετε μιαν επίσκεψη στο Alaska SeaLife Center. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: ΣΕΓΟΥΑΡΝΤ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΕΝΑΪ – ΚΕΝΑΪ ΛΟΤΖ.
Σήμερα μετά το πρωινό αρχίζει η περιπέτεια. Ράφτινγκ στον ποταμό Kenai με κατεύθυνση το απομεμακρυσμένο Kenai Backcountry Lodge, στην καρδία του Αρκτικού δάσους. Καθώς θα κυλάμε στα νερά του ποταμού, παρατηρήστε τους αετούς ψηλά στον ουρανό, τις Άλκες να πίνουν νερό στις όχθες, τις μακρινές, πανύψηλες χιονισμένες κορφές και που και που το ξενέρισμα κανενός σολομού. Άφιξη στο Kenai Lodge. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα: ΚΕΝΑΪ ΛΟΤΖ.
Πρωινό και αμέσως μετά διαλέξτε την πεζοπορική εκδρομή που ταιριάζει στην φυσική σας κατάσταση και δυνατότητες. Θαυμάστε την αλπική τούνδρα, φωτογραφίστε τα πανέμορφα αγριολούλουδα, τα υπέροχα τόπια και αν είστε τυχεροί τους άγριους βούβαλους και τα ελάφια. Αν πάλι η πεζοπορία δεν είναι αυτό που σας τραβά, μια βόλτα με καραβάκι στις όχθες τις λίμνης και αν τα χεριά σας βαστούν γιατί όχι να μην δοκιμάσετε την εμπειρία ενός αυθεντικού kayak. Στην επιστροφή χαλαρώστε στους ατμούς της σάουνας και βουτήξτε για μια «ψυχρολουσία» στα νερά της λίμνης, ολοκληρώνοντας έτσι παραδοσιακά την ημέρα. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα: ΚΕΝΑΪ ΛΟΤΖ – ΤΟΚΙΙΤΝΑ.
Σήμερα μετά το πρωινό, θα πεζοπορήσουμε με κατεύθυνση το Talkeetna, την πύλη του Alaska Range και του Denali National Park. 4-5 ώρες πεζοπορίας μέσα από δάση, τούνδρα, αλπικά λιβάδια υπέροχα τόπια που μόνο με την πεζοπορία μπορεί κανείς να θαυμάσει. Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια υπέρ-πτηση πάνω από τους παγετώνες και τις παγωμένες χαράδρες τις περιοχής.(προαιρετική εκδρομή, δεν περιλαμβάνεται). Πριν κοιμηθείτε περιδιαβείτε τον παραδοσιακό οικισμό. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα: ΔΡΥΜΟΣ ΝΤΕΝΑΛΙ – ΚΑΝΤΙΣΝΑ.
Πρωινό και φεύγουμε με κατεύθυνση την Καντίσνα, διασχίζοντας το απέραντο πάρκο από την μια μεριά στην άλλη με λεωφορείο. Οι φωτογραφικές σας μηχανές θα πρέπει να είναι έτοιμες για να αποθανατίσουν, Άλκες, αίγαγρους, Καριμπού και φυσικά την βασίλισσα του πάρκου την τεράστια αρκούδα Γκρίζλι. Άφιξη στην Καντίσνα το απόγευμα και εγκατάσταση στο κυνηγητικό περίπτερο.
8 η και 9 η ημέρα: ΚΑΝΤΙΣΝΑ.
Δυο μέρες που θα έχετε την δυνατότητα να ψάξετε για χρυσό, σαν πραγματικοί χρυσοθήρες, με τον παραδοσιακό τρόπο και ότι βρείτε δικό σας. Περπάτημα και φωτογράφιση της τούνδρας , των παγετώνων , των αποδημητικών πτηνών αλλά και mountain bike πριν από το δείπνο είναι μέσα στα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε αυτές τις μέρες. Φυσικά οι ντόπιοι ιθαγενείς θα είναι στην διάθεση σας για να σας διδάξουν την κουλτούρα των Αθαμπάσκα.
10 η ημέρα: ΚΑΝΤΙΣΝΑ – ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ.
Στην επιστροφή σας από την άγρια φύση προς τον πολιτισμό θα χρησιμοποιήσετε το τραίνο.
Τα τραίνα στην Αλάσκα είναι ο πλέον κλασσικός τρόπος ταξιδίου. Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο τραίνο.
11 η 12 η ημέρα: ΑΝΚΟΡΕΙΤΖ – ΑΘΗΝΑ
Αναχώρηση από το Ανκορεϊτζ με κατεύθυνση την Αθήνα, με ενδιάμεσο σταθμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
· Φυσική κατάσταση: Αυτή η εκδρομή απαιτεί μια φυσική κατάσταση που να σας επιτρέπει την πεζοπορία για 3-4 ώρες με μικρές στάσεις. Και φυσικά όρεξη για περιπέτεια!
· Διαμονή: η διαμονή θα γίνει σε παραδοσιακές δίκλινες κυνηγητικές καλύβες με λουτρό και με πολλές ανέσεις.
· Ρουχισμός: λίστα με τα εφόδια και τον ρουχισμό θα σας δοθεί με την κράτηση της εκδρομής.







Η πιο πάνω εκδρομή είναι μια από τις καλύτερες εκδρομές οικολογικού περιεχομένου, που πουλιέται στον πλανήτη!




Συνοπτικό πρόγραμμα, γεύματα.
· 1η ημέρα: άφιξη στο Anchorage . Διανυκτέρευση
· 2η ημέρα: πρωινό καλωσόρισμα επίσκεψη στο Native Heritage Center, διανυκτέρευση στο Seward Windsong. (πρωινό, γεύμα, δείπνο)
· 3η ημέρα: κρουαζιέρα στο Kenai Fjords National Park, επίσκεψη στο SeaLife Center, διανυκτέρευση στο Seward Windsong. (πρωινό, γεύμα, δείπνο)
· 4η ημέρα: κατέβασμα (ράφτινγκ του Kenai River Canyon, διανυκτέρευση στο Kenai Backcountry Lodge. (πρωινό, γεύμα, δείπνο)
· 5η ημέρα: πεζοπορία ή μικρή βόλτα με πλοιάριο στην λίμνη, διανυκτέρευση στο Kenai Backcountry Lodge. (πρωινό, γεύμα, δείπνο)
· 6η ημέρα: εκδρομή στη Talkeetna, ή προαιρετικά υπέρ-πτηση των παγετώνων του McKinley (Denali), διανυκτέρευση στην Talkeetna. (πρωινό, γεύμα, δείπνο)
· 7η ημέρα: εκδρομή στο Denali National Park, διανυκτέρευση στο Kantishna Roadhouse. (πρωινό, γεύμα, δείπνο)
· 8η ημέρα: πεζοπορία ή χρυσοθηρία, ποδήλατο βουνού, επίδειξη με έλκηθρα σκύλων, διανυκτέρευση στο Kantishna Roadhouse. (πρωινό, γεύμα, δείπνο)
· 9η ημέρα: πεζοπορία ή χρυσοθηρία, ποδήλατο βουνού, διδαχή στις συνήθειες των Αθαμπάσκα, διανυκτέρευση στο Kantishna Roadhouse. (πρωινό, γεύμα, δείπνο)
· 10η ημέρα: εκδρομή μεταφορά στο σταθμό του τραίνου μέσω του πάρκου, επιβίβαση και μεταφορά με τραίνο στον τερματικό σταθμό του Anchorage. Διανυκτέρευση στο Anchorage. (πρωινό, γεύμα, δείπνο)
· 11η & 12η ημέρα: μεταφορά στο αεροδρόμιο, πτήση για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό, διανυκτέρευση εν πτήση, επιστροφή στην Αθήνα.

"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger