Monday, February 18, 2008

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ η πόλη του χθές και του αύριο!



Η Φρανκφούρτη (επίσης: Φραγκφούρτη, γερμανικά: Frankfurt am Main [ˈfraŋkfʊrt]) είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Βρίσκεται στον ποταμό Μάιν και έχει πληθυσμό περίπου 650.000 κατοίκους (5 εκατομμύρια στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή).


Η Φρανκφούρτη είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της και είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει να κτιστούν ουρανοξύστες μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μαζί με το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και τη Μαδρίτη, είναι επίσης μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έχει έναν σημαντικό αριθμό ουρανοξυστών.


Είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ (Deutsche Bank), η Ντρέσντνερ Μπανκ (Dresdner Bank), η Κομέρτσμπανκ (Commerzbank).

Είναι πολύ εύκολο να επισκεφθεί κανείς τα αξιοθέατα με τα πόδια. Σε μια ακτίνα 1.5 χλμ βρίσκονται πολλά από τα πιο σημαντικά. Η εμπορική οδός με τα μεγάλα καταστήματα είναι η Zeil. Αρχίζει στη Hauptwache και τελειώνει στην Konstablerwache. Μια άλλη εμπορική οδός είναι η πολυτελής Goethestraße κοντά στην Παλαιά Όπερα.

Αξιοθέατα:

Μουσεία:
Σχεδόν όλα τα σημαντικά μουσεία βρίσκονται στην όχθη του ποταμού Μάιν. Αυτά είναι:
Η Φρανκφούρτη έχει δύο συστήματα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς:
το ημιυπόγειο σύστημα U-Bahn και το σύστημα S-Bahn

Το U-Bahn έχει επτά γραμμές που εξυπηρετούν το κέντρο πόλης και μερικά μεγαλύτερα προάστια. Μέρος των γραμμών είναι υπόγειες με το μεγαλύτερο να είναι υπέργειο. Πρόκειται για ένα μικτό σύστημα μετρό και τραμ, το οποίο συναντάται σε πολλές γερμανικές πόλεις, πχ στην Κολωνία, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγκάρδη κ.ά.

Το S-Bahn, ένα είδος προαστιακού, είναι ένα πολύ πιο εκτενές σιδηροδρομικό δίκτυο που είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του υπέργειο, εντούτοις γίνεται υπόγειο στο κέντρο πόλεων. Το S-Bahn έχει πρόσβαση στα προάστια της Φρανκφούρτης και του κύριου αερολιμένα, καθώς επίσης και στις μεγαλύτερες κωμοπόλεις σε μικρή απόσταση (όπως το Όφενμπαχ, το Ντάρμστατ και το Βισμπάντεν).

Υπάρχει επίσης ένα μικρό αυτόνομο δίκτυο τραμ και μερικές γραμμές λεωφορείων.


Ένα 3ήμερο θα σας κοστίσει αυτή την εποχή γύρω στα 500 € το άτομο με αεροπορικό εισιτήριο, 2 διανυκτερεύσεις με πρωίνο σε ξενοδόχείο 3*- 4* και τα εξοδα μετακίνησης στην πόλη.

Υπάρχουν προσφορές σε αρκετά τουριστικά γραφεία και αναχωρήσεις καθημερινά.

Είναι ένα απο τα weekend, που θα σας μείνει αξέχαστο!!


"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger