Monday, February 18, 2008

KOLN, μια μαγευτική πόλη στον Ρήνο







Η Κολωνία (γερμ.: Köln) είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο και η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (Nordrhein-Westfalen). Η Κολωνία είναι χτισμένη και στις δυο όχθες του ποταμού Ρήνου.

Με ιστορία πάνω από 2.000 χρόνια, είναι από τις αρχαιότερες πόλεις της Γερμανίας, ενώ το πανεπιστήμιο της πόλης είναι ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της Ευρώπης. Σήμερα, έχει πληθυσμό που αγγίζει το 1.000.000 κατοίκους.




  • Ο Καθεδρικός Ναός, Ντομ (Dom) της Κολωνίας, είναι το πιο διάσημο γοτθικό κτίριο στη Γερμανία. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε στις 15 Αυγούστου 1248, ενώ το πρεσβυτέριο εγκαινιάστηκε το 1322. Ο καθεδρικός χτίστηκε σταδιακά περίπου μέχρι το 1520. Παρέμεινε ημιτελής μέχρι τον 19ο αιώνα, όταν οι ρομαντικοί ενδιαφέρθηκαν πάλι γι' αυτόν. Τελικώς το 1880, έπειτα από 600 και πλέον χρόνια, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα αυθεντικά γοτθικά σχέδια. Έχει ύψος 157 μέτρα και είναι η δεύτερη υψηλότερη εκκλησία της Γερμανίας μετά το ναό της ULM και η τρίτη υψηλότερη παγκοσμίως. Ανήκει δε στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


  • Στο Μουσείο Ludwig θα θαυμάσετε έργα μοντέρνας τέχνης από τις αρχές του 20ού αιώνα, με σημαντικότερη τη συλλογή της Pop Art.


  • Στο Wallraf-Richartz, ένα από τα παλαιότερα μουσεία της Κολωνίας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ζωγραφική από το 13ο έως και τον 19ο αιώνα, σε μια συλλογή που εκπροσωπεί σχεδόν όλες τις περιόδους και διαφορετικές σχολές.


  • Στο Schokoladenmuseum, ή αλλιώς το μουσείο της σοκολάτας, θα μάθετε τα πάντα για τη σοκολάτα, την ιστορία, την τεχνολογία, ενώ μπορείτε και να δοκιμάσετε!




Γενικά, η Κολωνία διαθέτει πολλά και ενδιαφέροντα μουσεία και αξιοθέατα:





  • Cologne University, με 44,000 φοιτητές το 2005, το μεγαλύτερο στη Γερμανία.
    Μουσείο αρωματοποιίας, εδώ φτιάχτηκε το περίφημο άρωμα Eau de Cologne, η γνώστη σε όλους μας, κολόνια.


  • Römisch-Germanisches Museum το Γερμανό-Ρωμαϊκο Μουσείο ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.


  • EL-DE Haus πρώην αρχηγείο της Gestapo ένα από τα λίγα μουσεία για την περίοδο των Nazi.


  • Kölner Philharmonie η Φιλαρμονική της Κολωνίας, φιλοξενεί την Gürzenich Orchestra και την WDR Symphony Orchestra Cologne.


  • RheinEnergieStadion, το γήπεδο θρύλος έδρα της FC Köln.


  • Kölnturm (English: Cologne Tower), το δεύτερο σε ύψος κτήριο της Κολωνίας με ύψος 165.48 μέτρα.



  • Colonius πύργος τηλεπικοινωνιών με ύψος (266 m/873 ft).


  • Colonia-Hochhaus τι ψηλότερο κτήριο κατοικιών στην Γερμανία.


  • Hansa-Hochhaus σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Jakob Koerfer το 1925, ήταν κάποτε το ψηλότερο κτήριο γραφείων στην Ευρώπη


  • Rheinseilbahn εναέριο τραμ που συνδέει τις δυο όχθες του Rhine.


  • Messe Köln εκθεσιακός χώρος ,ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.
    Hohe Strasse (English: High Street) ο πιο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος της Κολωνίας. εδώ θα βρείτε όλων των ειδών τις πραμάτειες, αλλά και ένα πλήθος εστιατόριων, καφέ που καλύπτουν όλων των ειδών και εθνοτήτων τις γαστριμαργικές ανάγκες.


Για όλα τα πιο πάνω αλλά και για πολλά αλλά ενημερωθείτε από την πιο κάτω διεύθυνση: http://www.koeln.de/en/culture/museum.html



Και αν τα μουσεία και οι πινακοθήκες σας κούρασαν!



Διασχίστε τον Ρήνο με ένα από τα πολλά τουριστικά καραβάκια ή περάστε από τη γέφυρα στην ανατολική όχθη του ποταμού. Είναι το καλύτερο σημείο για μια πανοραμική άποψη της πόλης.

Περπατήστε δυτικά του Ρήνου, όπου βρίσκεται το ιστορικό κέντρο της Κολωνίας, θαυμάστε την αρχιτεκτονική των κτιρίων και αν βρεθείτε λίγο πιο πέρα στους εμπορικούς πεζοδρόμους, επωφεληθείτε από τις προσιτές τιμές και κάντε τα ψώνια σας.

Αφιερώστε μια μέρα στα πάρκα που, ναι, είναι μέσα στην πόλη! Ειδικά στο χώρο του πανεπιστημίου, κοντά σε μια τεχνητή λιμνούλα, ο καφές στην παρακείμενη καφετέρια είναι απολαυστικός!



Η Κολωνία είχε δεχθεί σοβαρά πλήγματα από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο η ανοικοδόμηση της πόλης έφερε στο φως ιστορικά στοιχεία που είχαν μείνει θαμμένα για αιώνες, τα οποία αποδεικνύουν τη στρατηγική σημασία και την ισχύ της πόλης κατά την πρώτη χριστιανική εποχή, όπως άλλωστε και στη διάρκεια της ρωμαϊκής κυριαρχίας και του Μεσαίωνα.

Η Κολωνία είναι διάσημη, εκτός από την μπίρα, είναι γνωστή και για το περίφημο καρναβάλι της (το επόμενο 19-24 Φεβρουαρίου 2009) το μεγαλύτερο στην Γερμανία, και για τη μεγάλη παρέλαση των ομοφυλόφιλων κάθε καλοκαίρι, στην περίφημη Ημέρα του Αγίου Χριστόφορου.




"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger