Tuesday, February 19, 2008

ΠΑΡΙΣΙ... πρόταση για μια σύντομη επίσκεψη



η παρακάτω περιγραφή είναι μία τυπική 5θήμερη εκδρομή, που θα βρείτε με μικρές διαφορές στα περισσοτερα τουριστικά γραφεία.





1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΙΣΙ

Άφιξη στο Παρίσι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας.Το απόγευμα, μια κρουαζιέρα στον Σηκουάνα, βλέποντας από το πλοίο όλα τα καταπληκτικά αξιοθέατα του Παρισιού μοναδικά φωτισμενά. Tο βράδυ σας προτείνουμε δείπνο σε τυπικό γαλλικό εστιατόριο, και μετά καφέ στην πανέμορφη περιοχή των Ηλισσίων πεδίων.


2η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΛΟΥΒΡΟ

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη για να γνωρίσετε τα αξιοθέατα που έχει να μας προσφέρει. Θα θαυμάσετε το κτίριο της Όπερας που είναι το μεγαλύτερο στο είδος του, στον κόσμο. Την Αψίδα του Θριάμβου η οποία αποτελεί σήμερα το κατ’εξοχήν εθνικό μνημείο της Γαλλίας, τον Πύργο του Άιφελ , απ’ όπου θα έχετε μια θαυμάσια πανοραμική άποψη της πόλης του Παρισιού. Θα συνεχίσετε με την Παναγια των Παρισιων και όλα εκείνα τα αξιοθέατα που έκαναν αυτήν την πολη μοναδική .
Η ξενάγηση τελειώνει με επίσκεψη στο μουσείο του Λούβρου. Το μουσείο αυτό που είναι ένα από τα πλουσιότερα στον κόσμο, είναι χωρισμένο στα παρακάτω έξι τμήματα:

-1ο ελληνικές και ρωμαϊκές αρχαιότητες
–2ο ανατολικές αρχαιότητες
–3o αιγυπτιακές αρχαιότητες
–4ο γλυπτική
–5ο σχέδια και ζωγραφική
–6ο έργα τέχνης.

Από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα του Λούβρου, είναι η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι. Ακολουθεί ελεύθερος χρονος για να περιδιαβείτε την πασίγνωστη αγορά του Παρισιού .
Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για σας . Το νυχτερινό Παρίσι σας περιμένει να το ανακαλύψετε σε μια μεθυστική περιπλάνηση στους υπέροχους δρόμους του.Υπέροχα, φαντασμαγορικά προγράμματα, στα πιο γνωστά καμπαρέ, στα club, στους κινηματογράφους και τα θέατρα του.Η δική μας πρόταση για απόψε είναι η προαιρετική επισκεψή σας στο πασίγνωστο cabaret show MOULIN ROUGE πίνοντας σαμπάνια και απολαμβάνοντας το μοναδικό, πιπεράτο θέαμα.




3η ημέρα: EURODISNEY και το νέο παρκο της WALT DISNEY

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στη EURODISNEY, ημέρα αφιερωμένη στη φαντασία. Η EURODISNEY είναι μαγεία, διασκέδαση, ανακάλυψη.Είναι φώτα, είναι λάμψη, είναι εμπειρία. Είναι μια μπάντα χρωμάτων που παίζει στους ρυθμούς αγαπημένων ήχων των παιδικών μας χρόνων.

Περιπλανηθείτε στη στρογγυλή σκάλα του LE CHATEAU DE LA BELLE AU BOIS DORMANT(ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗΣ) και κατόπιν γίνετε παιδιά στη χώρα της Φαντασίας, Ροβινσώνες στη χώρα της περιπέτειας και ταξιδέψτε στη χώρα των Συνόρων και φυσικά στη χώρα των Ανακαλύψεων.To μεσημέρι επισκεφθείτε το νέο πάρκο της WALT DISNEY STUDIOS που άνοιξε τίς πύλες του το καλοκαίρι. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.




4η ημέρα: ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για Βερσαλλίες. Θα επισκεφθείτε το παλάτι των Βερσαλλιών, χτισμένο το 17ο αιώνα . Τις χρυσοποίκιλτες αίθουσες, την επιβλητική αίθουσα των κατόπτρων και τα διαμερίσματα της βασίλισσας. Σύντομη περιήγηση στους μεγαλύτερους κήπους με τα σιντριβάνια και τα αγάλματα, οι οποίοι ολοκληρώνουν τη μοναδικότητα των Βερσαλλιών. Επιστρέφοντας στο Παρίσι νωρίς το απόγευμα σας προτεινουμε γεύμα , στο πολύ ωραιο γαλλικο εστιατόριο CHEZ CLEMENT στην περιφημη περιοχη του Σανς Ελυζε.
Απόγευμα ελεύθερο για να περιπλανηθείτε στην αγορά του Παρισιού και στα εντυπωσιακά πολυκαταστήματα της πόλης, όπως το GALERIES LAFAYETTE , το PRINTEMPS και μια πληθώρα εμπορικών κέντρων, όπως το LES BOUTIQUES DE PARIS DU PALAIS DES CONGRES, το FORUM DES HALLES, το GALERIES MARCHANDES DES CHAMPS και πολλά άλλα.
Για Το βράδυ σας προτεινουμε δείπνο στο εστιατόριο MOLLARD που λειτουργει σε κτηριο του 1900, ή μια νυχτερινή βόλτα στην πανέμορφη Μονμάρτη.



5η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα χρονος ελευθερος και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής γεματοι ομορφες αναμνησεις από την μαγική ατμόσφαιρα του Παρισιου.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι:

· Official Paris website
· Paris tourism website
· Ile-de-France tourism website
· Google map of Paris - Landmarks
· Paris στο Open Directory Project
· Paris travel guide από Wikitravel
· Wikia έχει ένα wiki για το: Paris
· Επίσημη ιστοσελίδα
· Τουριστικές πληροφορίες
· Παρίσι - πινακοθήκη






"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger