Saturday, February 23, 2008

ΜΟΣΧΑ, ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, μία πρόταση εκδρομής γιά "ψαγμένους" ταξιδίωτες





Η πιό κάτω περιγράφη εκδρομής είναι μία από τις πολλές ,
που θα βρείτε σε οργανωμένα γραφεία ταξιδίων.
Θα σας κοστίσει περίπου 1500 € το άτομο περιλαμβανομένων
(αεροπορικού εισιτηρίου, ξενοδοχείου 4*, μεταφορών, ξεναγήσεων, είσοδων,
βίζας, φόρων αεροδρομίου και ημιδιατροφής καθημερινά)

1η μέρα.: Αθήνα – Μόσχα.
Αναχώρηση για τη Μόσχα. Άφιξη στη πρωτεύουσα της Ρωσίας, μια μητρόπολη με βεληνεκές ανάλογο των πιο σημαντικών πόλεων του πλανήτη. Εδώ, η μεγαλοπρέπεια της Τσαρικής εποχής συνυπάρχει με τη παρακαταθήκη της Σοβιετικής εποχής, και φυσικά με το υπερμοντέρνο ύφος της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το απόγευμα μία βόλτα στο Αρμπάτ με το φημισμένο πεζόδρομο είναι επιβεβλημένη, ενώ για … αρχή συνιστούμε ανεπιφύλακτα παγωμένη βότκα συνοδευμένη από “ μπλίνις” (ρωσική πίτα) & βέβαια μαύρο χαβιάρι σε κάποιο από τα πολλά μικρά μπαράκια της περιοχής.



2η μέρα.: Μόσχα.
Η πρωινή μας ξενάγηση μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο περίφημο Νοβοντέβιτσι, το μοναστήρι της Ρωσικής Αριστοκρατίας με ιστορία συνδεδεμένη με «μυθικά» ονόματα όπως του Ιβάν του Τρομερού & του Μπόρις Γκουντούνοφ. Στη συνέχεια αφού διασχίσουμε τη διάσημη Τβερσκάγια, τη πιο «σικ» λεωφόρο της πόλης, με τους διάσημους οίκους μόδας και περάσουμε μπροστά από το θέατρο Μπολσόι μας περιμένει η μοναδική εμπειρία της επίσκεψης στο μετρό της πόλης. Οι σταθμοί μοιάζουν περισσότερο με υπόγεια παλάτια, στολισμένα με εντυπωσιακούς πολυελαίους, σπάνιους πίνακες ζωγραφικής, περίτεχνα βιτρό και σπουδαία γλυπτά και παραμένουν ζωντανά μνημεία της σοβιετικής αντίληψης για τη ποιότητα μετακίνησης των προλετάριων της πρωτεύουσας. Τέλος ο Λόφος των Σπουργιτιών με το κτίριο-ορόσημο του πανεπιστημίου Λομονόσοφ και φυσικά η πανοραμική θέα της πόλης κλείνουν την σημερινή μας ξενάγηση. Για το βράδυ οι προτάσεις είναι αρκετές, αλλά όπως είναι γνωστό η πνευματική & καλλιτεχνική ζωή της Μόσχας ήταν & είναι πλουσιότατη. Μία παράσταση σε κάποιο από τους διάσημους χώρους που διαθέτει η πόλη, όσο και αν η εύρεση εισιτηρίων κοστίζει πάντα αρκετά ακριβότερα στους … ξένους, είναι μία σπάνια εμπειρία που συνδέεται άρρηκτα με κάθε επίσκεψη στη Ρωσική πρωτεύουσα.



3η μέρα: Μόσχα
Το «σήμα κατατεθέν» της Μόσχας, η φημισμένη Κόκκινη Πλατεία ανοίγει την αυλαία της σημερινής ξενάγησης. Ο Άγιος Βασίλειος με τους πολύχρωμους σε σχήμα κρεμμυδιού τρούλους του, το πολυτελές κατάστημα Gum, επιτομή της «νέας» περιόδου μετά την αλλαγή του καθεστώτος, το μαυσωλείο του Βλαδιμίρ Λένιν σύμβολο της παγκόσμιας επανάστασης, είναι εικόνες γνωστές σ’ όλους και θα τις απολαύσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον. Στη συνέχεια μας περιμένει η Μητρόπολη του Ιησού Σωτήρος, πανομοιότυπη με αυτή που κατεδαφίστηκε τη δεκαετία του ’30 την εποχή της αθεϊστικής υστερίας και που τα εγκαίνιά της το 1995 σφράγισαν την επανίδρυση και τυπικά της ισχύος της χριστιανικής εκκλησίας στη Ρωσία. Η μέρα κορυφώνεται με την επίσκεψη στο Κρεμλίνο, το νευραλγικό κέντρο εξουσίας της Ρωσίας και μέρος όπου έχουν παρθεί μερικές από τις σημαντικότερες αποφάσεις της παγκόσμιας ιστορίας. Το Παλάτι των Συνεδρίων, οι τεραστίων διαστάσεων καμπάνα & κανόνι της Τσαρικής εποχής, οι Καθεδρικοί Ναοί της Κοίμησης και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, και το «Οπλοστάσιο» που φυλάσσονται οι αμύθητης αξίας θησαυροί του Στέμματος των Τσάρων της Ρωσίας, είναι βέβαιο ότι θα σας εντυπωσιάσουν. Απόγευμα ελεύθερο.


4η μέρα: Μόσχα – Αγία Πετρούπολη.
Η γνωριμία μας με την Μόσχα ολοκληρώνεται σήμερα με την επίσκεψη μας στο μουσείο του Μποροντίνο (είσοδος), με τη ζωγραφική αναπαράσταση της ομώνυμης μάχης του 1812 μεταξύ του Γαλλικού στρατού του Ναπολέοντα και του Ρωσικού στρατού υπό τις διαταγές του στρατηγού Κουτούζωφ. Στη συνέχεια η σύντομη πτήση μας, θα μας μεταφέρει στην Αγία Πετρούπολη, τη πόλη που ίδρυσε στις όχθες του Νέβα το 1703 ο Μέγας Πέτρος, και που οι επόμενοι Τσάροι φρόντισαν μέχρι την επανάσταση του 1917 - όσο δηλαδή η πόλη ήταν η λαμπρή πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας - να τη στολίσουν με παλάτια, ναούς και δημόσια κτίρια τέτοιου κάλλους, που σε συνδυασμό με το παιχνίδισμα νερού & γης που δημιουργούν τα άφθονα κανάλια της, να θεωρείται η ομορφότερη της Βόρειας Ευρώπης. Η απογευματινή μας βόλτα στην Νιέφσκι Πρόσπεκτ, τη κεντρική λεωφόρο της πόλης με τα εντυπωσιακά κτίρια, τα υπέροχα καφέ και τα πολυτελή καταστήματα δεν είναι παρά μόνο η εισαγωγή στο «μαγικό» κόσμο της αρχοντικής πόλης.


5η μέρα. : Αγία Πετρούπολη.
Η ξενάγηση στην Αγία Πετρούπολη είναι μία μοναδική εμπειρία. Τόσα υπέροχα κτίρια σε τέτοια συγκέντρωση ανά τετραγωνικό χλμ μόνο το κέντρο του Παρισιού διαθέτει. Η επίσκεψη στο φρούριο των Πέτρου & Παύλου, το παλαιότερο της πόλης, συνοδεύεται από την είσοδο στο Καθεδρικό Ναό του που φιλοξενεί τους τάφους των Ρώσων Τσάρων. Αμέσως μετά θα περάσουμε μπροστά από το Ναυαρχείο με τον υπέροχο χρυσό τρούλο και θα σταθούμε στη πλατεία των Δεκεμβριστών με τα κομψά μπαρόκ κτίρια. Η εκκλησία του Καζάν, το διάσημο θέατρο Μαριίνσκι, έδρα των παγκοσμίου φήμης μπαλέτων Κίροφ, και φυσικά ο εκπληκτικός Ναός της Αναστάσεως με τους «σουρεαλιστικούς» τρούλους, είναι οι επόμενοι σταθμοί μας πριν καταλήξουμε στο διάσημο Καθεδρικό του Αγίου Ισαάκ, την απάντηση των τσάρων στην αρχιτεκτονική μεγαλοσύνη του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Τα καλοκαιρινά απογεύματα, ιδιαίτερα όταν ο ήλιος οδεύοντας στη δύση χαρίζει μυριάδες αποχρώσεις αναδεικνύοντας τη μεγαλοσύνη των κτιρίων της πόλης, είναι ιδανικά για μία κρουαζιέρα στο Νέβα ποταμό και στα κανάλια της πόλης. Ότι και να κάνετε, μη παραλείψετε να κλείσετε το βράδυ σας, στις όχθες του Νέβα παρακολουθώντας τις γέφυρες να υψώνονται για να κινηθούν τα πλοία που κατευθύνονται από ή προς την κοντινή Βαλτική θάλασσα.


6η μέρα: Αγία Πετρούπολη.
Σήμερα το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη των Χειμερινών Ανακτόρων, το παγκοσμίως διάσημο Ερμιτάζ, ένα από τα κορυφαία μουσεία στο κόσμο. Εκατομμύρια εκθέματα, ανυπολόγιστης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, φιλοξενούνται ιδιοφυώς κατανεμημένα στις εντυπωσιακές αίθουσες του πρώην παλατιού, ολοκληρώνοντας ένα καμβά υπέρτατης αισθητικής απόλαυσης που αφήνει τον επισκέπτη με κομμένη την ανάσα. Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε μετά το τέλος της ξενάγησης να παραμείνετε στο Ερμιτάζ και να επισκεφθείτε επιπλέον αίθουσες του μουσείου, που ενδεχομένως σας ενδιαφέρουν. Το απόγευμα μπορείτε να σχολιάσετε τα αριστουργήματα του Ερμιτάζ πίνοντας ένα τσάι στο περίφημο καφέ Λιτερατούρναγια, όπως κάποτε συνήθιζαν και οι διάσημοι Ρώσοι διανοούμενοι, να ψάξετε για σπάνια αντικείμενα τέχνης και αντίκες στα πολλά μικρά μαγαζιά στις παρόδους της Νέφσκι ή να απολαύσετε κάποια καλλιτεχνική παράσταση, κατά προτίμηση μπαλέτο, σε κάποιο από τα πολλά θέατρα της πόλης.

7η μέρα: Αγία Πετρούπολη.
σήμερα σας προτείνουμε, μία μοναδική εμπειρία η οποία σφραγίζει με το καλύτερο τρόπο την γνωριμία με την αριστοκρατική πόλη : επισκεφθείτε το Πετροντβόρετς, τα Θερινά Ανάκτορα των Τσάρων, τις «Βερσαλλίες» της Ρωσίας όπως δίκαια αποκαλούνται. Θαυμάσια αρχιτεκτονική, μεγαλοπρεπείς αίθουσες, ανεπανάληπτα έργα τέχνης και φυσικά οι απαράμιλλοι κήποι με τα εντυπωσιακά σιντριβάνια συνθέτουν ένα κορυφαίο αξιοθέατο που χαρίζει σπάνια ταξιδιωτική συγκίνηση. Το βράδυ γνωρίστε την έντονη ζωή της πόλης πίνοντας το ποτό σας σε κάποιο από τα trendy club της, μαζί με τα «χρυσά» νιάτα της «νέας» εποχής ή απολαύστε τη δύναμη που εκπέμπουν οι νέες ροκ μπάντες, ζωντανά σε κάποιο από τα μπαράκια του ιστορικού κέντρου.



8η μέρα.: Αγία Πετρούπολη - Μόσχα – Αθήνα.
Η πρωινή μας πτήση θα μας επιστρέψει στην Μόσχα, από όπου θ’ αναχωρήσουμε για την Αθήνα.



ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

ΜΟΣΧΑ



ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ


ΑΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:

Διαβατήριο νέου τύπου με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ

Βίζα Ρωσίας. Για την έκδοση της βίζας χρειαζόμαστε το διαβατήριο σας και μια έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία, το αργότερο 15 μέρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση.


"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger