Sunday, February 24, 2008

DUBAI η μητρόπολη της Αραβίας, πλούτος & χλιδή!



Τζαμιά απαράμιλλης αρχιτεκτονικής αισθητικής, παλάτια που αναδύουν το μυστήριο της Ανατολής, συναρπαστικά τοπία, δροσερές οάσεις και σιωπηλές έρημοι που σας ταξιδεύουν στους δρόμους των καραβανιών. Ένα ταξίδι που σας αποκαλύπτει το κρυμμένο πρόσωπο της Αραβίας, αλλά και την καρδιά των κατοίκων της Χερσονήσου.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ DUBAI:


  • Bastakiya District. Το τελευταίο κομμάτι της παλιάς πόλης. Πλήρως ανακαινισμένο αλλά στο παλιό στυλ.

  • Burj al-Arab hotel. Φορέστε κάτι όμορφο και απολαύστε το τσάι σας η ένα δροσερό γλύκισμα στα καφέ του ξενοδοχείου, που είναι το μοναδικό στο κόσμο 7*. Εάν το ξενοδοχείο δεν είναι πλήρες, μπορείτε να ακλουθήσατε έναν από τους «γύρους» που οργανώνει το ξενοδοχείο. Αν πάλι το βαστά η τσέπη σας δοκιμάστε την καταπληκτική κουζίνα στο υπόγειο του ξενοδοχείου με θεά το φυσικό ενυδρείο, (θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων).

  • Burj Dubai. Ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο θα ανοίξει τις πόρτες του κάποια στιγμή στα τέλη του 2009. Θα έχει ύψος 810μ και θα είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Σήμερα έχει ξεπεράσει κατά 100 περίπου μέτρα τον πύργο 101 στην Σαγκάη, δηλαδή είναι κτισμένα τα 600 και κάτι μέτρα.


  • Dubai Museum. Στην λεωφόρο Al Ibn Abi Talib, για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την μετεξέλιξη ενός μικρού ψαράδικου χωριού σε μια από τις πλέον σύγχρονες μητροπόλεις. Γενική είσοδος 3AED.

  • Dubai Zoo. Ένας ανοιχτός ζωολογικός κήπος κοντά στην θάλασσα. Γενική είσοδος 3AED.

  • Gold Souq. Το παζάρι, η αγορά αν θέλετε του χρυσού και των κοσμημάτων. Εδώ ο χρυσός πουλιέται με το κιλό και οι δεξιοτέχνες κατασκευαστές κοσμημάτων σας χρεώνουν για την περίτεχνη δουλεία τους επιπλέον. Μην πάτε να ψωνίσετε αν δεν ξέρετε την τρέχουσα τιμή του χρυσού και να δεν ξέρετε να κάνετε σκληρό παζάρι.

  • Ibn Battuta Mall. Ένα εμπορικό κέντρο, που πρέπει να επισκεφτείτε όχι τόσο για αγορές αλλά για να θαυμάσετε, την περίφημη αρχιτεκτονική του. Έχει έξι αίθουσες και η κάθε μια είναι κτισμένη και διακοσμημένη υπέροχα με διαφορετικό αρχιτεκτονικό ρυθμό. Κινεζικό, Ινδικό, Περσικό, Αιγυπτιακό, Τυνήσιο και Ανδαλουσιανό.

  • Jumeirah Mosque. Το πιο όμορφο και το πιο μοντέρνο τζαμί στην πόλη. Αν το επισκεφτείτε Πέμπτη τότε θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τον Ισλαμισμό μέσα από ερωταπαντήσεις!!

  • Mall of the Emirates. Μην το επισκεφτείτε χωρίς χοντρά ρούχα! Ναι αυτό το εμπορικό κέντρο έχει την μεγαλύτερη εσωτερική πλάγια για σκι στον κόσμο. Πολλά ξενοδοχεία δίνουν εισιτήρια δωρεάν, μπορείτε να βρείτε και να νοικιάσετε εξοπλισμό, αν είστε λάτρεις του σπορ. Μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

  • Shindagha District περιοχή με ανοιχτό μουσεία, και με το παλάτι του πρώην Σεΐχη Rashid Al-Mactoum.

  • Palm Islands. Το μεγαλύτερο τεχνητό νησί στον κόσμο, σε σχήμα φοινικιάς. Ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης του DUBAI

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

DUBAI:
Dubai travel guide τουριστικός οδηγός από το Wikitravel
Ansar Burney Trust – οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα το Dubai
dubai.ae – επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης του Εμιράτου.
DTCM – δικτυακός τόπος του τμήματος Τουρισμού Εμπορίου και Marketing.
Sheikh Mohammed – επίσημος ιστότοπος του Σεΐχη του Dubai
Dubai Municipality – ιστοσελίδα του Δημάρχου
"Dubayy", Encyclopædia Britannica, 2005 – ιστορικά και αλλά άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για την πόλη
Urbanization of Dubai από το NASA Earth Observatory


"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger