Thursday, January 15, 2009

Washington DC the inauguration city ...η πόλη της ορκομωσίας


The Washington DC Set, originally uploaded by mnesterpics.
=========================================================
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ DC
Πρωτεύουσα των ΗΠΑ, επιλέχθηκε για πρωτεύουσα από τον Τζωρτζ Ουάσιγκτον που δεν έζησε σ’ αυτήν.
την πόλη που σχεδίασε ο Pierre Charles L’ Enfant, σαν πρωτεύουσα της Ομοσπονδίας για να εντυπωσιάζει με την μεγαλόπρεπη και ήρεμη δύναμή της.
Σας προτείνουμε μια βόλτα, στην Τζορτζτάουν. Η περιοχή δίπλα στον Ποτόμακ, είναι πανέμορφη, με το γνωστό Πανεπιστήμιο, τα πολλά μικρά και μεγάλα καταστήματα, τα καφέ αλλά και τα υπέροχα εστιατορια. Εδώ μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε στα διάφορα Jazz bars της περιοχής...

Συνεχιστε την ξενάγηση στην Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα, το αντιπροσωπευτικό κέντρο της Ιστορίας των παραδόσεων και του γοήτρου του Αμερικάνικου λαού.
Δείτε τα μνημεία των Αμερικανών Προέδρων Ουάσιγκτον, Τζέφερσον, Λίνκολν, την πλατεία Λαφαγιέτ, τον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο που είναι και το κέντρο της πόλεως, το Ανώτατο Δικαστήριο, την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (κεντρικό κτήριο Thomas και δύο γειτονικά), την Εθνική Πινακοθήκη, το Μέγαρο των Εθνικών Αρχείων (σε ειδική προθήκη το πρωτότυπο του Αμερικανικού Συντάγματος και της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας), το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν και τους τάφους των Κέννεντυ στο Άρλινγκτον στην πλευρά της πολιτείας της Βιρτζίνια.
Μην ξεχάσετε να δείτε τα υπέροχα κτήρια που στεγάζουν Υπουργεία, Μουσεία, Τράπεζες, έδρες διεθνών οργανισμών, αλλά και ξενοδοχεία, θέατρα, τα κεντρικά γραφεία του FBI, και τον πολύβουο σταθμό των τρένων, τον Union Station.
Αξιοποιείστε το υπόλοιπο της ημέρας επισκεπτόμενοι Μουσεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (π.χ. Αέρος Διαστήματος -Φυσικής Ιστορίας ). Για το βράδυ ίσως υπάρχει κάποια παράσταση το Κέννεντυ Σέντερ που σας ενδιαφέρει.



"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler




Digg!


No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger