Friday, June 13, 2008

Switzerland... Πανόραμα Ελβετίας, μια υέροχη πρόταση για το καλοκαίρι!





Aπο τις Άλπεις μέχρι τα οροπέδια ο επισκέπτης αποκομίζει πολύ διαφορετικές, αλλά εξίσου εντυπωσιακές εικόνες. Τα κρυστάλλινα νερά των λιμνών της αντισταθμίζουν την έλλειψη θάλασσας. Τα γραφικά χωριά και οι μεσαιωνικοί οικισμοί έρχονται σε αντίθεση με τις κοσμοπολίτικες αστικές περιοχές της.
Η Ελβετία δεν είναι μόνο μια χώρα για τουρίστες-κροίσους, που κινούνται ανάμεσα στα Palace του Gstaad, τις τράπεζες της Ζυρίχης και τα ακριβά ρολογάδικα της Avenue General Guisan στη Γενεύη. Είναι και μια χώρα για ταξιδιώτες μέσου εισοδήματος. Αυτή ήταν η βασική διαπίστωση έπειτα από μια γεμάτη εβδομάδα στη χώρα της τάξης, που όλο και συχνότερα προσελκύει το ενδιαφέρον των Ελλήνων, καθώς και η οδική πρόσβαση είναι πλέον παραπάνω από άνετη.


την εκδρομή αυτή θα την βρείτε, σε οργανώμενα γραφεία ταξιδίων και θα σας κοστίσει, στο σύνολο από 800-1000 € το άτομο πληρωμένα τα πάντα.


1η Ημέρα: Αθήνα – Πάτρα - εν πλω.
Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο όπου οι πολυτελείς χώροι των εστιατορίων, μπαρ, καζίνο, κλαμπ και duty free καταστημάτων μετατρέπουν το ταξίδι μας προς το λιμάνι της Ιταλίας σε μία απολαυστική μίνι κρουαζιέρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα : Ανκόνα – Μιλάνο.
Αποβίβαση και αναχώρηση μέσω Μπολόνια για Μιλάνο.
Η οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας & παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και του σχεδιασμού, το Μιλάνο, με αξιοθέατα όπως το Ντουόμο, η Γκαλερί Βιτόριο Εμμανουέλε, η περίφημη Σκάλα και άλλα σημαντικά μνημεία, είναι ένας καταπληκτικός τουριστικός προορισμός. Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο, κοντά στην πλατειά Ντουόμο, τα πολυκαταστήματα και τις γνωστές μπουτίκ της Βία Ναπολεόνε, στο κέντρο της πόλης.
Επισκεφθείτε την πασίγνωστη αγορά της πόλης, για shopping therapy. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε για να ζήσετε την εμπειρία.
Με λίγα ευρώ μπορείτε να πιείτε ένα κοκτέιλ στο Bar Martini στο κεντρικό κατάστημα των Dolce & Gabbana, στην Corso Venezia 15, έναν εσπρέσο συνοδευμένο από σοκολατάκι με το χαρακτηριστικό μονόγραμμα στη Γκαλέρια Βιττόριο Εμμανουέλε στο Gucci Cafe. Ένα prosecco, στα τραπεζάκια του Armani Cafe στο τετραώροφο ναό της Via Manzoni 31, που μόνο εδώ υπάρχει και πουλάει από λουλούδια, μαρμελάδες, σοκολάτες και έπιπλα εκτός από τα γνωστά ρούχα, σας περιμένει και μην παραλείψετε, φυσικά να κάνετε κράτηση στο Just Cavalli food στη Via de la Spiga.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η Ημέρα : Μιλάνο – Σαν Μονί – Γενεύη
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πανέμορφη Γενεύη. Καθ’ οδών θα κάνουμε στάση στο κοσμοπολίτικο Σαν Μονί για να απολαύσετε τις Γαλλικές Άλπεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Στο ελεύθερο χρόνο σας η πανέμορφη πόλη σας προκαλεί να την γνωρίσετε. Χτισμένη γύρω από την λίμνη Leman, στους πρόποδες του Mont Blanc, η Γενεύη έχει εκπλήξεις και για τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Χαρακτηριστική είναι η σύγχυση που κάποιες φορές καταλαμβάνει τους τουρίστες σχετικά με τη γλώσσα, αφού στην πόλη ακούς το ίδιο άνετα τη γαλλική, που είναι η βασική γλώσσα, αλλά και την ιταλική και φυσικά τη γερμανική.
Η Παλαιά Πόλη με τα λιθόστρωτα και πλακόστρωτα σοκάκια της, γεμάτα από γκαλερί και μικρά μαγαζιά, προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες και γαστριμαργικές επιδρομές, στα υπερβολικά πολλά ρεστοράν, καφέ και μπιστρό ενώ τα ζαχαροπλαστεία που πωλούν τις φημισμένες ελβετικές σοκολάτες, είναι ένα ς μόνιμος πειρασμός.
Σημαντικότερο κτίριο στην περιοχή είναι ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου, που χρονολογείται από το 1250 χ. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο σπίτι της Γενεύης, η οικεία Ταβέλ, που σήμερα λειτουργεί σα μουσείο, κτισμένη το 1334 μ., στο δρόμο Rue du Puits St Pierre, ενώ λίγα μέτρα πιο πίσω, στην οδό Grand Rue, στέκει το σπίτι του φιλοσόφου Ζαν Ζακ Ρουσσώ. Περπατώντας ανατολικά στην παλιά πόλη, συναντάμε την πλατεία Place du Bourg de Four με τα παλαιοπωλεία, τα καφέ και τις γκαλερί. Εδώ πιθανολογείται ότι ήταν η παλιά αγορά της πόλης κατά το μεσαίωνα.
Στην οδό Rue de l’ Hotel de Ville, δίπλα στην πλατεία, βρίσκεται η αίθουσα Αλαμπάμα, όπου το 1864 υπογράφηκε η Συνθήκη της Γενεύης. Στην ίδια αίθουσα αναγνωρίστηκε ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ως ανθρωπιστική οργάνωση.
Πίσω από την παλιά πόλη είναι το πάρκο Parc des Bastions, με τα αγάλματα των τεσσάρων ηγετών της μεταρρύθμισης. Ένα από αυτά είναι το άγαλμα του Ιωάννη Καλβίνου, ο οποίος με τα κηρύγματά του, κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα, κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό πλούσιων προτεσταντών στη Γενεύη. Στο ίδιο πάρκο είναι χτισμένο και το Πανεπιστήμιο της πόλης.
Κοντά στο πανεπιστήμιο περνάει η λεωφόρος Avenue Henri Dumant. Εδώ φανερώνεται ένα άλλο κομμάτι της πόλης, όχι και τόσο κοσμοπολίτικο. Κάθε Κυριακή, στο πάρκο Plaine de Plainpalais, γίνεται λαϊκή αγορά και παζάρι, για όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση να αγοράζουν προϊόντα από τα μεγάλα καταστήματα. Διασχίζοντας την κεντρική γέφυρα Mont Blanc, που ενώνει τις δύο πλευρές της πόλης, φτάνετε στη λεωφόρο General Guisan. Περπατώντας κατά μήκος της λίμνης, συναντάτε τη λεωφόρο Quai Gustave Ador, με το γνωστό σιντριβάνι Jet d’ eau.
Η θέα από αυτό το σημείο της λίμνης είναι πολύ όμορφη, ιδιαίτερα το βράδυ, με τα φώτα των κτιρίων να λαμπυρίζουν επάνω στο νερό. Τα βράδια η λεωφόρος Quai Gustave Ador αποτελεί σημείο συνάντησης για πολλούς νεαρούς. Με μία μπύρα στο χέρι, απολαμβάνουν τη θέα, ακούγοντας μουσική από φορητά ραδιόφωνα, πολλές φορές τραγουδώντας στίχους hip hop μουσικής.

4η Ημέρα: Γενεύη – Λωζάννη
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Λωζάννη. Η παλιά πόλη είναι η Σιτέ (Cité) με στενούς δρόμους και κτίρια σε διαφορετικά επίπεδα. Αυτή η ανισόπεδη διάταξη έφερε ένα πολύπλοκο σύστημα, γεφυρών και υπερυψωμένων δρόμων.
Η πρόσφατη επέκταση, κυρίως προς τα δυτικά και τα νότια, δημιούργησε νέες συνοικίες στις πλαγιές των λόφων, μέχρι το λιμάνι του Ουσί, που συνδέεται με την πόλη μέσω τελεφερίκ. Θα δούμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής , τον Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στο πανέμορφο εμπορικό κέντρο.
Εδώ υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, η Συνθήκη της Λωζάννης από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ.
Κατήργησε την Συνθήκη των Σεβρών, που δεν είχε γίνει αποδεκτή από την νέα κυβέρνηση της Τουρκίας που διαδέχθηκε τον Σουλτάνο της Κωνσταντινούπολης. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

5η Ημέρα: Γενεύη – Βέρνη – Ζυρίχη.
Πρόγευμα και διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο θα φθάσουμε στην Βέρνη. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου την κεντρική αρτηρία Μαρκτγκάσε πλαισιωμένη από αψιδωτές στοές, τον περίφημό Πύργο των Ρολογιών και άλλα αξιοθέατα.Άφιξη στην Ζυρίχη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα : Ζυρίχη ( ξενάγηση πόλης ) – Λουκέρνη
Πρόγευμα και γνωριμία με την όμορφη Ελβετική πόλη. Η Ζυρίχη εκτείνεται γύρω από το βόρειο άκρο της ομώνυμης λίμνης και τις όχθες του ποταμού Λίματ. Το ιστορικό κέντρο, η παλιά πόλη, βρίσκεται λίγο βορειότερα από το σημείο που ο ποταμός εκβάλει στη λίμνη.
Ξεκινάμε την ξενάγηση από την Μπάνχοφστράσε τον κεντρικότερο και φυσικά ακριβότερο δρόμο της πόλης.
Η πόλη αποτελεί και πολιτιστικό κέντρο με αίθουσες για όπερα, θέατρο, μουσική και πολλά σημαντικά μουσεία, όπως το Kunsthaus και το Εθνικό Ελβετικό Μουσείο (Landesmuseum).Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό ναό , τον ναό του Αγίου Πέτρου με το μεγαλύτερο ρολόι σε πύργο στην Ευρώπη, την εκκλησία Φράουμίστερ και άλλα πανέμορφα αξιοθέατα.
Το μεσημέρι αναχώρηση για την Λουκέρνη, που είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελβετίας είναι και αυτή χτισμένη στους όχθες της ομώνυμης λίμνης. Κατά τη διάρκεια της Αντιμεταρρύθμισης, ήταν ένα προπύργιο του καθολικισμού στις προσπάθειές εναντίον του Καλβινισμού.
Το 1601 η πόλη καταστράφηκε από έναν σεισμό και ένα tsunami. Η κατασκευή του περάσματος Gotthard έχει μετατρέψει την Λουκέρνη σε έναν από τους κύριους προορισμούς τουριστών της Ελβετίας, με σύμβολό και ορόσημο της, την περίφημη ξύλινη μεσαιωνική γέφυρα Κάπελμπρικε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Ζυρίχη.

7η Ημέρα : Ζυρίχη – Λουγκάνο – Μπολόνια .
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και κατευθυνόμαστε για τη Μπολόνια άλλα στην διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στο Λουγκάνο και τη λίμνη του, περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο ή κάντε μια βόλτα στην πανέμορφη παραλία της λίμνης, με τα πολλά ιστορικά ξενοδοχεία, και τα όμορφα εστιατόρια.
Ο καθεδρικός ναός του Σαν Λορέντζο θεωρείται από τα ωραιότερα δημιουργήματα της Ιταλικής Αναγέννησης. Tο Μουσείο της βίλας Τσάνι, η εκκλησία της Σάντα Μαρία ντέλι Άντζολι, με νωπογραφίες του Bernardino Luini, είναι από τα αξιοθέατα που πρέπει να δει και ο πιο βιαστικός επισκέπτης.
Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για την Μπολόνια. Άφιξη στην όμορφη πόλη της Ιταλίας που είναι γνωστή για τους πύργους της και τις αψιδωτές στοές της που φτάνουν τα 38 χλμ μήκος, στο ιστορικό κέντρο και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο με το κέντρο να αποτελείται εξολοκλήρου από στοές,.
Έχει το μεγαλύτερο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της Ευρώπης μετά από εκείνο της Βενετίας. Χρόνος ελεύθερος.
Αργά το απόγευμα αναχώρηση για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:
ΜΙΛΑΝΟ

· The Duomo, η δεύτερη σε μέγεθος εκκλησιά της Ιταλίας και η τρίτη παγκοσμίως, έχει την μεγαλύτερη συλλογή μαρμάρινων γλυπτών, Το χρυσό άγαλμα της Μαντόνας στην κορυφή της σπείρας, που το αποκαλούν χαϊδευτικά la Madunina (η μικρή Μαντόνα ), είναι το σύμβολο της πόλης του Μιλάνου.
· Teatro alla Scala. Το Μιλάνο είναι παραδοσιακά η πρωτεύουσα της Opera με το περίφημο Teatro alla Scala (La Scala), την Σκάλα του Μιλάνου όπως είναι σε μας γνώστη.
· Η Galleria Vittorio Emanuele II, είναι μια τεράστια θολωτή στοά με πλήθος από καφέ παραδοσιακά εστιατόρια και καταστήματα, που οδηγεί από την πλατειά Cuomo στο Teatro alla Scala.
· Το Castello Sforzesco ένα από τα πιο όμορφα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ιταλία.
· Την εκκλησιά Santa Maria presso San Satiro, με το περίφημο trompe l'oeil , τεχνική της ψευδαίσθησης στην όποια δισδιάστατα αντικείμενα φαίνονται τρισδιάστατα. Τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή ναών και ανακτόρων σε όλη την διάρκεια της Αναγέννησης, εδώ ένα έργο του φημισμένου σε αυτήν την τεχνική, αρχιτέκτονα Donato Bramante.

ΓΕΝΕΥΗ
· Place Neuve.: Είναι η κεντρική πλατεία της Γενεύης, η οποία περιστοιχίζεται από την Όπερα (Grand-Théâtre) και το Μέγαρο Μουσικής (Conservatory of Music), τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε.
· Jardin Anglais.: Στους υπέροχους αυτούς κήπους, μπορείς να δεις το περίφημο Ρολόι από Λουλούδια που αποτελεί το σύμβολο της γνωστής παγκοσμίως βιομηχανίας ρολογιών της Γενεύης, φτιαγμένο από 6.500 λουλούδια.
· Το μουσείο Τέχνης και Ιστορίας.: Το μουσείο έχει τρία μεγάλα τμήματα , αρχαιολογίας, θα δείτε κομμάτια από την Μεσοποτάμια, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, το Λάτιο και την Ρώμη. Των καλών τεχνών, η συλλογή έχει σπάνια τεχνουργήματα από τους Houdon, Pradier, Rodin, Arp, Giacometti, Tinguely και άλλους. Στο τμήμα της εφαρμοσμένης τέχνης μια σπάνια συλλογή τεχνολογικών επιτευγμάτων του μεσαίωνα και της πρώιμης αναγέννησης, μοναδικής στον κόσμο.
· Το πάρκο των μεταρρυθμίσεων.: Το μνημείο κτίστηκε πάνω στα τείχη της πόλης, για την συμπλήρωση 400 ετών από την γέννηση του Καλβίνου και των 350 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστήμιου. Εντοιχισμένες στον ύψους 5 μέτρων τοίχο είναι, οι μορφές των 4 μεγάλων μεταρρυθμιστών του Guillaume Farel (1489-1565), του Jean Calvin (1509-1564) , του Τhéodore de Bèze (1513-1605) και του John Knox (1513-1572).
· Το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών.: Άρχισε να κτίζετε το 1929 και φιλοξένησε την έδρα της Κοινωνίας Των Εθνών μέχρι το 1946, που στέγασε τα Ηνωμένα Έθνη. Από το 1973 είναι το δεύτερο σε σπουδαιότητα κτήριο έδρα του ΟΗΕ.
· Το σιντριβάνι της Λίμνης Λε Μαν.: Με ύψος 140 μ., εκτοξεύει 500 λίτρα νερό το δευτερόλεπτο και είναι ορατό από πολλά σημεία της πόλης. Σε μια προσπάθεια να μειώσουν την πίεση του νερού, για την κατασκευή νέων δεξαμενών στη λίμνη, τοποθετήθηκαν ισχυρές αντλίες, για καλύτερο έλεγχο του νερού. Έτσι δημιουργήθηκε το πανύψηλο σιντριβάνι, το οποίο έγινε τελικά σύμβολο της πόλης.

"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler



Digg!

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger