Wednesday, June 4, 2008

«Horse of the Year 2008, 60 χρόνια αδαμάντινο ιωβηλαίο» 08-12, Οκτωβρίου 2008 στο Birmingham, Ηνωμένο Βασίλειο.


Εκθεσιακός χώρος:
NEC and the NEC Arena, BirminghamΗμερομηνίες:
8-12 Οκτωβρίου, 2008


Ωράριο:
Andrews Bowen International Arena: 6.45πμ - 11.00μμ
Το χωρίο αγορών ανοίγει από 9.00am - 9.45pm

Επίσημος δικτυακός τόπος του HOYS 2008:

http://www.hoys.co.uk/

Πριν την λαμπρή ιδέα του λοχαγού Tony Collings, για ένα ιππικό γεγονός στο τέλος της σεζόν, δεν υπήρχε κάτι τόσο λαμπρό στον κόσμο της ιππασίας και των αλόγων. Πριν από 60 χρόνια ο νεαρός λοχαγός θεώρησε σαν ανάγκη την ύπαρξη ενός ιππικού γεγονότος που θα κλιμάκωνε την ένταση στο τέλος του χρόνου. Ένα ιππικό αποκορύφωμα. Μια επίδειξη ιππικής δεξιότητας. Έτσι μαζί με τους Mike Ansell και τον συνταγματάρχη VDS Williams, έφτιαξαν αυτό το πενθήμερο επιδείξεων και θεάματος γύρω από την ιππασία και το άλογο.

Παρακολουθήστε:
· Παγκόσμιας ποιότητας, διεθνείς ιππικούς αγώνες επίδειξης.
· Παραδοσιακά ιππικά θεάματα όπως το "the Household Cavalry», τους «Osborne Refrigerators»στην κλασσική παράσταση «Musical Drive of the Heavy Horses», ειδικά προσαρμοσμένη για το αδαμάντινο ιωβηλαίο, με ίππους Shires, Clydesdales, Percherons και τα γνήσια και σπάνια Suffolk Punch.
· Την παράσταση των πόνι και τα τόσα άλλα.
· Και φυσικά το χωρίο των αγορών, με πάνω από 250 περίπτερα των καλύτερων οίκων προϊόντων, ιππασίας και φροντίδας αλόγων.

Λίγα λόγια για το Μπέρμιγχαμ:

Το Μπέρμιγχαμ (αγγλ. Birmingham) είναι πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου στην κομητεία των
Δυτικών Μίντλαντς κι έχει πληθυσμό περίπου 1.000.000 κατοίκων (2005). Οι κάτοικοι του Μπέρμιγχαμ αποκαλούνται "Brummies", καθώς συχνά η ίδια η πόλη αποκαλείται με το λαϊκό προσωνύμιο "Brum". Η πόλη έγινε γνωστή σαν "θερμοκήπιο" της Βιομηχανικής Επανάστασης στη Μεγάλη Βρετανία.

Ιστορία
Το Μπέρμιγχαμ έχει ιστορία μιας χιλιετίας. Αρχικά, η περιοχή του Μπέρμιγχαμ υπήρξε ρωμαϊκή επαρχία με στρατιωτικές οδούς κι ένα μεγάλο φρούριο. Στις αρχές του Μεσαίωνα, το Μπέρμιγχαμ ήταν ένα μικρό
αγγλοσαξονικό αγροτικό χωριό, ενώ το 12ο αιώνα της δόθηκε άδεια για τη δημιουργία κεντρικής αγοράς, στην περιοχή που με τον καιρό έγινε γνωστή ως Bull Ring, κι έτσι σύντομα εξελίχθηκε σε μια μικρή αλλά ανθηρή εμπορική πόλη.
Το 16ο αιώνα, το Μπέρμιγχαμ αξιοποίησε τις πηγές σιδήρου και κάρβουνου με την ίδρυση μεταλλευτικών βιομηχανιών. Το 17ο αιώνα, η πόλη απέκτησε φήμη για την κατασκευή όπλων, με τα οποία εφοδίαζε το στρατό του
Όλιβερ Κρόμγουελ κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο.
Κατά τη Βιομηχανική Επανάσταση, από τα μέσα του 18ου αιώνα και μετά, το Μπέρμιγχαμ εξελίχτηκε σε σημαντικό βιομηχανικό κέντρο. Αντίθετα με άλλες βιομηχανικές πόλεις της Αγγλίας, όπως το Μάντσεστερ, η βιομηχανία του Μπέρμιγχαμ στηριζόταν σε μικρά εργαστήρια παρά σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Επίσης, το 1837 η πόλη απέκτησε σιδηροδρομική γραμμή, που διευκόλυνε τις συγκοινωνίες με κάθε περιοχή της Μεγάλης Βρετανίας.
Κατά τη βικτωριανή εποχή, ο πληθυσμός του αυξήθηκε σημαντικά και ξεπέρασε τους 500.000 κατοίκους : έτσι έγινε η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αγγλίας κι η τρίτη στη Βρετανία μετά τη Γλασκώβη και το Λονδίνο. Η σημασία του Μπέρμιγχαμ οδήγησε τη Βασίλισσα Βικτωρία να του απονείμει τον τίτλο της "πόλης" το 1889. Το
1900 ιδρύθηκε και το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.
Το Μπέρμιγχαμ λέγεται ότι υπήρξε η γενέθλιος πόλη των πυρηνικών όπλων, καθώς μεγάλο τμήμα της έρευνας για πυρηνικό οπλισμό διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ κατά τη δεκαετία του '40. Κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η πόλη υπέστη μεγάλες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς. Το κέντρο της πόλης ανοικοδομήθηκε στις δεκαετίες του '50 και του '60 με πολλά κτίρια, που στέγαζαν γραφεία, οδικές δακτυλίους και υπόγειους δρόμους, με αποτέλεσμα το Μπέρμιγχαμ να αποκτήσει τη φήμη της "άσχημης πόλης" και να περιγράφεται συχνά ως "ζούγκλα του μπετόν".
Ωστόσο, στις τελευταίες δεκαετίες το Μπέρμιγχαμ άλλαξε πρόσωπο, καθώς στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκαν κι αναπαλαιώθηκαν δρόμοι, κτίρια και κανάλια, ενώ κατεδαφίστηκε και επανασχεδιάστηκε η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο Bull Ring.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:
· Birmingham City Council
·
The Birmingham Civic Society
·
Birmingham's Industrial History Website
·
Images of Birmingham Photo Library
·
Virtualbrum.co.uk
·
Views of Birmingham in Old Postcards
·
Birmingham travel guide από το Wikitravel
·
Birmingham facts and photography
·
Birmingham Central Backpackers - hostel and tourist guide


"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler


Digg!No comments:

Google+ Followers

readers

labels and tags