Saturday, June 15, 2013

Pournari Lake, Arta, Greece


Pournari Lake, Arta, Greece, originally uploaded by TheVRChris.

λίμνη Πουρναρίου-Τζουμέρκα

Στα ορεινά Τζουμέρκα και στο δήμο Αθαμανίας σχηματίστηκε η τεχνητή λίμνη Πουρναρίου. Το φράγμα Πουρναρίου, ολοκληρώθηκε το 1997. Το τεράστιο χωμάτινο φράγμα, δεύτερο σε μέγεθος στην Ελλάδα μετά του Μόρνου είναι χωμάτινο, πλάτους βάσης 450 μέτρων και ύψους 107 μέτρων.
Αναπτύσσουμε στις όχθες της λίμνης τα διθέσια και μονοθέσια kayak έτοιμα για να επιβιβαστούμε και να αρχίσουμε την εξερεύνηση μας. Μετά από μια σύντομη ενημέρωση πλοήγησης από τους συνοδού μας αισθανόμαστε τα σκάφη μας να σκίζουν τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης. Όταν το φράγμα είναι ανοιχτό και η στάθμη της λίμνης έχει πέσει έρχονται στην επιφάνεια τα παλιά σπίτια, το παλιό δημοτικό σχολείο, δεντροστοιχίες από το παλιό χωριό της Κάτω Καλντερίνης, που με τη δημιουργία του φράγματος του Πουρναρίου, εξαφανίστηκε. Μπορούμε να περιηγηθούμε ανάμεσα από τις σκεπές των κτιρίων και να εξερευνήσουμε τις όχθες της λίμνης με όμορφους καταρράχτες.
Η λίμνη φιλοξενεί πολλές ποικιλίες ψαριών, όπως κυπρίνους, μπριάνες, άγρια πέστροφα, χέλι. Καταφύγιο βρίσκουν και πολλά πτηνά όπως πρασινοκέφαλες πάπιες αλκυόνες, ποταμοσφυριχτές κ.α.

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger