[[posterous-content:pid___0]]
| ||
![]() | ||
Μια σπουδαία διάκριση για τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, αποτελεί η λίστα με τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς για το 2011 που δημοσιοποίησε το tripadvisor.com. Η Σαντορίνη βρίσκεται στη 2η θέση και ακολουθεί η Κέρκυρα και η Κρήτη. Η δημοφιλής Μύκονος βρίσκεται στη 7η θέση και η Ρόδος στη 19η. Το TripAdvisor είναι ο παγκοσμίως μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά. Οι χρήστες προσφεύγουν σε αυτόν, προκειμένου να επιλέξουν τον τόπο των διακοπών τους διαβάζοντας -αλλά και καταχωρώντας- κριτικές για παραθεριστικούς ανά την υφήλιο τόπους, ξενοδοχεία, επίπεδο υπηρεσιών, κατάσταση μνημείων, τοπικές αγορές, κουζίνα κτλ. Το TripAdvisor λειτουργεί "υπό τη σκέπη" του ταξιδιωτικού οργανισμού Expedia. Κέρκυρα: "Μεγαλοπρεπείς βυζαντινές εκκλησίες, επιβλητικά βενετσιάνικα κάστρα, σπουδαία αρχιτεκτονική, πλούσια βλάστηση, άριστες τουριστικές υποδομές, έντονη νυχτερινή ζωή και πεντακάθαρες αμμώδεις παραλίες (Παλαιοκαστρίτσα, Ερμιόνη κ.ά.) καθιστούν της διακοπές σε αυτό το νησί του Ιονίου πελάγους εμπειρία ζωής". Κρήτη: "Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας κρύβει κάτι για τον καθένα. Η βόρεια πλευρά του είναι περισσότερο πολύβουη και κοσμική σε αντίθεση με τις ακτές που ΅βλέπουνΆ προς τη Λιβύη. Εκεί ο παραθεριστής θα ανακαλύψει παρθένες παραλίες και θα γνωρίσει τους φιλόξενους και εγκάρδιους κατοίκους". Μύκονος: "Νησί διάσημο εδώ και αρκετές δεκαετίες. Παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές, καθημερινά πολύωρα πάρτι αλλά και πλαζ για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση και τη γαλήνη. Η Μύκονος είναι ιδανική επιλογή για ενασχόληση με οποιοδήποτε θαλάσσιο σπορ". Ρόδος: "Η Ρόδος είναι ευλογημένη από τον ήλιο, που τη λούζει με τις ζεστές ακτίνες του περισσότερες από 300 ημέρες τον χρόνο. Διαθέτει παραλίες μεγάλου αλλά και μικρού μήκους, με κοινά γνωρίσματα τα κρυστάλλινα νερά, την ψιλή άμμο και τις άριστες υποδομές. Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς".
Θοδωρής Κουμέλης - Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011
|
No comments:
Post a Comment