Wednesday, July 9, 2008

Barbados … Μπαρμπάντος, ο παράδεισος της διασκέδασης!

Το Μπαρμπάντος, είναι μια νησιωτική χώρα με έκταση 431km² και πληθυσμό 279.254. Πρωτεύουσα είναι η Μπρίτζταουν.

Είναι ανεξάρτητο κράτος από τις 30 Νοεμβρίου του 1966.Το νησί είναι τουριστικά αναπτυγμένο, με μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, που προσφέρουν εξυπηρέτηση και φιλοξενία γνωστή παγκοσμίως. Υπάρχει στο νησί μεγάλος αριθμός από μικρότερα τοπικά ξενοδοχεία και ιδιωτικές βίλες για ενοικίαση, αλλά και συγκροτήματα με χρονομεριδια σε μεγάλη πυκνότητα.

Οι νότιες και δυτικές ακτές του Μπαρμπάντος είναι δημοφιλείς στους επισκέπτες, με τον ήρεμο γαλανό Ατλαντικό Ωκεανό και τις λεπτές άσπρες και ροζ αμμώδεις παραλίες τους. Η ανατολική ακτή του νησιού, είναι πιο άγρια καθώς τα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού πέφτουν με μανία στις ακτές. Προσφέρονται για σερφινγκ, αλλά είναι επικίνδυνες λόγο των ισχυρών ρευμάτων.

Το νησί είναι γνωστό για την αφορολόγητη αγορά του, έτσι μετατρέπεται σε παράδεισο του καταναλωτισμού. Η διασκέδαση παίζει πρωταρχικό ρολό στην ζωή του νησιού και ιδίως τα βράδια στο Saint Lawrence Gap.

Για σας που θα κάτσετε μέρες, επισκεφτείτε τα πάρκα αγρίων ζώων και πτηνών, τα κοσμηματοπωλεία, κάντε καταδύσεις, βόλτες με ελικόπτερα πάνω από το νησί, παίξτε γκολφ, δείτε τις όμορφες σπηλιές, αγοράστε επώνυμα ρούχα πάμφθηνα, δοκιμάστε τα παράξενα κοκτέιλ και γίνεται ένα με τους ντόπιους στα πολλά πανηγύρια του καλοκαιριού.

Αξιοθέατα, μνημεία, στο νησί.

Christ Church

St. Andrew

St. George

St. James

  • Folkestone Marine Park

St. John

St. Joseph

St. Lucy

St. Michael

St. Peter

  • Barbados Wildlife Reserve
  • Farley Hill National Park

St. Philip

  • Sunbury Plantation

St. Thomas

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu

Copyright © Demetrios the Traveler

Digg!

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger