Sunday, June 1, 2008

uncontacted tribes.... "Αγριες", αγνωστες φυλές στον Αμαζόνιο

Πάνω από εκατό φυλές σε όλο τον κόσμο, έχουν επιλέξει την απομόνωση και την απόρριψη κάθε επαφής με τον «έξω κόσμο».
Είναι οι πιο τρωτοί λαοί στον πλανήτη.
Πολλοί από αυτούς «ζουν» σε μια διαρκή φυγή, από τους εισβολείς του εδάφους τους από αποίκους, εμπόρους ξυλείας, εταιρείες πετρελαίου και τα οργανωμένα κοπάδια βοοειδών. Έχουν δει συχνά τους φίλους τους και τις οικογένειες τους να πεθαίνουν στα χέρια των ξένων, στις "μη καταγγελθείσες σφαγές" ή τις επιδημίες που έφερε η «επαφή».

Τα μέλη μιας από τις τελευταίες «άγριες» φυλές, φωτογραφήθηκαν από τον αέρα κοντά στα σύνορα Βραζιλίας-Περού. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν κατά τη διάρκεια πτήσεων πάνω από ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του τροπικού δάσους της Αμαζονίας στην Acre της Βραζιλίας.

«Κάναμε αρκετές υπερπτήσεις πάνω από το χωρίο για να παρουσιάσουμε τα σπίτια τους, για να δείξουμε ότι βρίσκονται εκεί, για να αποδείξουμε ότι υπάρχουν», είπε ο ειδικός στις άγνωστες φυλές José Carlos dos Reis Meirelles Júnior, που εργάζεται για την FUNAI, το τμήμα υποθέσεων με τους Ινδιάνους της Βραζιλιάνικης κυβέρνησης. Κλείνοντας την συνέντευξη του είπε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή υπάρχουν μερικοί που αμφιβάλλουν για την ύπαρξή τους.»








"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler



Digg!

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger