Tuesday, June 10, 2008

Prague, Vienna, Budapest ...τα μαργαριτάρια της κεντρικής Ευρώπης



Μια πανέμορφη εκδρομή στην κεντρική Ευρώπης την Πράγα και τις πανέμορφες Βιέννη και Βουδαπέστη.
Ζήστε τους θρύλους και τις παραδόσεις, περπατήστε στα μεσαιωνικά κάστρα, χαθείτε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, αυτών των καταπληκτικών πόλεων, που λες και βγήκαν από τα παραμύθια. Μία μοναδική εκδρομή, στα μαργαριτάρια της Κεντρικής Ευρώπης . Θαυμάσιος συνδυασμός πολιτισμικού πλούτου, φυσικής ομορφιάς και καταπληκτικής τιμής !


Την πιό κάτω πρόταση / περιγράφη εκδρομής,
θα βρείτε σε οργανωμένα & εξειδικευμένα γραφεία ταξιδίων.


1η μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την ιστορική
Πράγα. Άφιξη και ξενάγηση στο σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, στην μικρή πόλη Μάλα Στράνα και την παλιά πόλη. Θα περπατήσουμε από την γραφική γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της Παλιάς πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό Ρολόι.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά Μαύρο Θέατρο.

2η μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ
Μετά το πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο, ακολουθεί η ολοήμερη εκδρομή στο
Κάρλοβυ Βάρυ, την φημισμένη λουτρόπολη, που είναι κτισμένη κατά μήκος του ποταμού Τέπλα. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες, τον 14ο αιώνα ονομάστηκε “Βασιλική Πόλη ” από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής ,όπως ο Μέγας Πέτρος, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλερ ο Μπετόβεν, ο Μπαχ. Σήμερα είναι από τα γνωστότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην κεντρική Ευρώπη.
Ακολουθεί γεύμα σε τοπική ταβέρνα και στη συνέχεια αναχώρηση για τη πόλη της Πράγας.

3η μέρα: ΠΡΑΓΑ
Μετά το πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο ακολουθεί
ξενάγηση Επίσκεψη στο Κάστρο
Χράντσανυ, την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέττο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βίττου με το μαυσωλείο των Βοημών Βασιλέων, το θησαυροφυλάκιο του Στέμματος, το χρυσό δρομάκι που είναι ένα κρυμμένο διαμάντι στους θησαυρούς της Πράγας και τέλος στον Πύργο του Ιππότη Ντάλιμπορ, και την Οδό των Αλχημιστών με το σπίτι που κατοίκησε ο Franz Kafka.
Ακολουθεί μεταφορά στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προαιρετικά δείπνο με βιολιά σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της Παλιάς Πόλης.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:


· Staromestske namesti: (Αγορά παλιάς πόλης). Η αγορά της παλιάς πόλης με τα σπίτια της εποχής. Μπαρόκ σε παστέλ χρωματισμούς και ο καθεδρικός ναός είναι μια από τις πιο όμορφες πλατειές της Ευρώπης. Στο κέντρο της υψώνετε ένα μεγάλο άγαλμα του θρησκευτικού ηγέτη του Jan Hus.
·
Obecni Dum: (Δημαρχείο). Το παλάτι της Αρτ Νουβό χτίσθηκε μετά την δεξιά επανάσταση η οποία ήρθε στο 2ο μισό του 19ου αιώνα να μετατρέψει την Πράγα σε μια μοντέρνα καπιταλιστική πόλη. Πριν το 1911 όλη η ελίτ της τσεχικής τέχνης της εποχής, βοήθησε να δημιουργήσει αυτό που σήμερα είναι γνωστό σαν ένα από τα καλύτερα μνημεία της Αρτ Νουβό. Το κτήριο ανακαινίστηκε το 1994-97 και στεγάζει μια γκαλερί μια αποθήκη μπύρας και ένα μπαρ.
·
Staronova Synagoga: (Παλιά - νέα συναγωγή). Η πιο παλιά συναγωγή της Ευρώπης. Εδώ είναι το μέρος οπού δίδασκε ο Ραβίνος Low, ο οποίος κατασκεύασε το Golem την πήλινη φιγούρα η οποία προστάτευε την εβραϊκή κοινότητα της Πράγας από το διωγμό.
·
Charles Bridge: Κατασκευάστηκε το 1300 από τον Κάρολο τον 4ο και μέχρι τον 19ο αιώνα παρέμεινε η μοναδική γέφυρα που συνέδεε την Πράγα. Κάντε ένα περίπατο στην Γέφυρα και μάθετε τα ονόματα των τριών Αγίων των οποίων τα αγάλματα παλιάς τεχνοτροπίας βρίσκονται εκεί.
·
Veletrzni Palac: Αυτό το υπέροχο κτίριο λειτούργει από την δεκαετία του 1920 και στεγάζει την Εθνική πινακοθήκη με εκθέσεις μοντέρνας, διεθνούς και τσέχικης τέχνης.

ΦΑΓΗΤΟ, ΠΟΤΟ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:
Κουζίνα. Τα κλασικά τσέχικα πιάτα περιλαμβάνουν.
Svickova (Μοσχάρι με κρέμα) και το εθνικό πιάτο Vepro - Knedlo - Zelo (Χοιρινό με πατάτες). Τα οποία μπορείτε να τα απολαύσετε σε κάθε Hospoda συνοδευόμενα με μια κρύα Pilsner.Καφετέριες. Υπάρχουν πολλά καφέ τα οποία είναι στα μεγάλα κτίρια της μεγαλοαστικής τάξης τα οποία άνοιξαν τη δεκαετία του 90 και μετά τη "βελούδινη επανάσταση το 1989".Νυχτερινή ζωή. Η Πράγα έχει πολύ ζωντανή νυχτερινή ζωή και ο καθένας μπορεί να χορέψει στα μπαρ ως το πρωί. Οι περισσότεροι κάτοικοι ξεκινούν το απόγευμα τους σε ένα από τα μπαρ, τις καφετέριες ή τις μπυραρίες της πόλης.

4η μέρα: ΠΡΑΓΑ -ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ-ΒΙΕΝΝΗ
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο, check out και επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Τσέσκυ Κρουμλόβ. Μοναδική ιστορική πόλη του 13ου αιώνα που για εκατοντάδες χρόνια αποτελεί το ποιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Τσεχίας. Το 1992 συμπεριλήφθηκε στη λίστα της UNESCO με τις πόλεις πολιτιστικούς θησαυρούς για την ιστορική κληρονομιά της και την πολιτισμική μοναδικότητά της. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.
Στη συνέχεια θ’ αναχωρήσουμε για τη πόλη της Βιέννης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο
Πάρκο Πράτερ, εκεί μπορείτε να δείτε την Βιέννη από ψηλά, μέσα από την καμπίνα ενός βαγονέτου του τεράστιου τροχού, που για πολλά χρόνια ήταν το σήμα κατατεθέν της πόλης.

5η μέρα:ΒΙΕΝΝΗ
Πρόγευμα και στη συνέχεια, ξενάγηση γνωριμίας με την Βιέννη, που θα ξεκινήσει με τον γύρο της
Ρίνγκστράσσε, όπου θα θαυμάσετε τα μοναδικά κτήρια, όπως την Ένωση Φιλών Μουσικής, την Κρατική Όπερα, το Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (μικρή στάση), το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο του Παρθενώνα και την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε. Η ξενάγηση θα κλίσει με την επίσκεψη των ανακτόρων Σένμπρουν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους κήπους και τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Άγιο Στέφανο. Χρόνος ελεύθερος, για βόλτες στην πόλη σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Διεθνές Κέντρο της Βιέννης έδρα του ΟΗΕ, στις όχθες του Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για δείπνο προτείνουμε τις παραδοσιακές Βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσινγκ που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάστε το φετινό κρασί και τις πεντανόστιμες ποικιλίες με ψητά κρέατα, αλλαντικά και πουλερικά.


6η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ -ΜΑΓΕΡΛΙΝΓΚ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για εκδρομή στα
Βιεννέζικα Δάση. Θα επισκεφτούμε τον πύργο παλάτι Λίχνενσταϊν με τους πανέμορφους κήπους, τα σπήλαια ορυχεία, Ζείγκροτε με την υπόγεια λίμνη, την μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη στην Ευρώπη. Εδώ στον 2 παγκόσμιο πόλεμο κατασκευάστηκε ένα από τα πρώτα μαχητικά αεριωθούμενα αεροσκάφη. Συνέχεια για το μοναστήρι αβαείο του Heiligenkreuz (Τίμιος Σταυρός) και το Μάγερλινγκ γνωστό για την αυτοκτονία σκάνδαλο, του πρίγκιπα διαδόχου Ροδόλφου και της ερωμένης του Μαρίας Βετσέρα. Και το μαγευτικό Μπάντεν, την όμορφη λουτρόπολη, καταφύγιο της καλής κοινωνίας της Βιέννης. Σε ένα κλασσικό Αυστριακό χωρίο, θα πάρουμε το γεύμα μας σε ένα χόϊριγκερ (παραδοσιακό πανδοχείο), με υπέροχους μεζέδες, κρασί «γκουμπολντσκίρχνερ» και φυσικά μπύρα. Στη συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό τη Βουδαπέστη, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:
· Μουσείο ιστορίας της τέχνης
· Καπουτσίνεργκρουφτ μοναστήρι Καπουτσίνων μοναχών
· Ανάκτορο Όμπιτσι, μουσείο ρολογιών
· Εστεραϊχισες φιρ Ανγκεβάντε Κούνστ, μουσείο εφαρμοσμένων Τεχνών
· Εκκλησία του Αγίου Πέτρου
· Το Πάρκο Πράτερ
· Το Ανάκτορο Μπελβεντέρε
· Την έδρα του Ο.Η.Ε.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ:
· Τα κρασιά Veltiliner,Welschriesling, Rheinriesling, Blaufrankisch, και φυσικά το περίφημο Esterhazy.
· Τα υπέροχα πιάτα
Wiener Schnitzel, Kaiserschmarren, Erdäpfel Salat, Tafelspitz.
· Και τα πασίγνωστα γλυκά
Cheese Danish, Sachertorte, Apfelstrudel, Vanillekipferl.


7η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρόγευμα και στη συνέχεια, ξενάγηση γνωριμίας με το «Παρίσι της Ανατολής» ή «Μαργαριτάρι του Δούναβη» όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν την Βουδαπέστη. Δείτε οκτώ γέφυρες που συνδέουν την Βούδα με την Πέστη με καλύτερη την γέφυρα των Αλυσίδων, την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων, το επιβλητικό κτήριο του Κοινοβουλίου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την Όπερα, τον Ιστορικό ναό του Αγ. Ματτία (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες), τον πύργο των Ψαράδων και το νησί Μαργαρίτα. Για το απόγευμα προτείνουμε μια βόλτα στα καταστήματα της Vatci Utca . Γεύμα. Συμπληρώστε την μέρα σας με δείπνο υπό τους ήχους των τσιγγάνικων βιολιών.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΗΜΕΙΑ:
·
Naphegy πανοραμική θέα του Gellért Hill, το κοντινότερο σημείο για να απολαύσετε το Buda Castle στην ιστορική γειτονία Krisztinaváros.
· Η
Fisherman's Bastion, πανοραμική θέα της Pest, στην καρδιά της Καστρούπολης πίσω από τον Άγιο Στέφανο και το ξενοδοχείο Χίλτον.
· Από την ιστορική τοποθεσία
Tabán, πανοραμική θέα των Buda Castle, Danube Promenade, Erzsébet Bridge, και το μνημείο σε ενθύμηση της1956 Hungarian Revolution.
· Από τον
Gellért Hill θα έχετε την καλύτερη θέα και τις καλύτερες φωτογραφίες, για τις γέφυρες του Δούναβη, καθώς επίσης της πανέμορφης Danube Promenade και των Gellért Baths, από τα καλυτέρα και πολυτελέστερα SPA στην Ευρώπη.
· Από την προβλήτα
Danube Promenade δείτε το Buda Castle, τον Gellért Hill.

8η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ -ΑΘΗΝΑ
Μετά το πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο θα μεταφερθούμε στον ιστορικό μεσαίωνα της Ουγγαρίας.
Πρώτα όμως θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τα παραδουνάβια χωριά. Ξεκινώντας από τον Αγ. Ανδρέα το οποίο και είναι γνωστό ως το «χωριό των καλλιτεχνών», με τα γραφικά σοκάκια ,την Ορθόδοξη Σέρβικη Εκκλησία, την Πινακοθήκη FERENCY και το Μουσείο Κεραμικής της KOVAC. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο Βίσεγκρατ με το ομώνυμο κάστρο που δεσπόζει στη καταπράσινη κοιλάδα του Δούναβη και ολοκληρώνουμε την εκδρομή μας με το Εστεργκομ , τη παλιά του Ουγγρικού κράτους όπου συναντά κανείς τη μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας με το θησαυροφυλάκειο και τις κατακόμβες. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης για τη πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:


Τσεχία:

·
Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας. Πληροφορίες στα ελληνικά σε .pdf
·
Πρεσβεία της Τσεχίας. Πληροφορίες για τουρισμό, οικονομία και πολιτισμό στην Ελληνική γλώσσα
·
Ελληνική Κοινότητα Πράγας
·
Ξεναγός στην ελληνική γλώσσα
·
Prague Castle το κάστρο Χρατσάνι
·
Official Website επίσημη ιστοσελίδα της Πράγας
·
Prague Public Transport Company – χάρτης συγκοινωνιών της Πράγας
·
Golem of Prague
·
Prague travel guide από το Wikitravel
· Information about the city πληροφορίες για το Κάρλοβυ - Βάρυ
·
Impressions - slide show φωτογραφικό άλμπουμ της πόλης του Κάρλοβυ - Βάρυ
·
Photo gallery of Karlovy Vary

Αυστρία:

·
Wien.info επίσημο site του τουριστικού οργανισμού της Βιέννης
·
Wien.gv.at επίσημο site της Δημαρχίας της Βιέννης
·
Vienna travel guide τουριστικός οδηγός από το Wikitravel
· Vienna Attractions για ότι συμβαίνει στην Βιέννη τώρα
·
iKlimt.com site αφιερωμένο στον πλέον διάσημο ζωγράφο της Αυστρίας τον Gustav Klimt
·
Vienna multimedia site για την Βιέννη
·
Photos of Vienna συλλογή καλλιτεχνικών φωτογραφιών της Βιέννης

Ουγγαρία:

·
Official homepage πληροφορίες για την Βουδαπέστη
·
Budapest Tourist Office
·
Public transport in Budapest
·
MÁV-START Railway Passenger Transport Co.
·
Budapest travel guide απο Wikitravel
·
Music of Budapest
·
List of cemeteries in Budapest
·
Urban and Suburban Transit Association (πληροφορίες για την Βουδαπέστη)
·
List of famous people of Budapest


"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler



Digg!

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger