Tuesday, June 17, 2008

Mallorca, Ibiza, Palma ...Μαγίορκα, Ιμπιζα, Βαρκελώνη το must του καλοκαιριου.





Η Μαγιόρκα και τα αλλά νησιά των Βαλεαρίδων, είναι ένας από του ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς στην Μεσόγειο.
Ελάτε μαζί μας στα πανέμορφα νησιά με την πλούσια πολιτιστική παράδοση, τις υπέροχες ακρογιαλιές αλλά και την ξέφρενη νυχτερινή ζωή.

Η πιο κάτω εκδρομή πουλιέται από εξειδικευμένα γραφεία ταξιδιών.
Και θα σας κοστίσει περίπου 1200 € το άτομο με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
(αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές, ξεναγήσεις, διατροφή, προαιρετικές εκδρομές, φόρους και διασκέδαση σε λογικά πλαίσια.)


1η ημέρα: Αθήνα - Barcelona
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Βαρκελώνη. Άφιξη, μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση για την Μαγιόρκα το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Palma de Mallorca (ξενάγηση)
Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα επισκεφθούμε τα Αραβικά λουτρά με τον πανέμορφο κήπο και το μαυριτανικής τεχνοτροπίας πηγάδι, ένα από τα λίγα αξιοθέατα της μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής που υπάρχουν ακόμα σχεδόν αναλλοίωτα στο νησί.
Το La Almudaina, παλάτι του 13ου αιώνα που ήταν η έδρα του ανεξάρτητου Βασίλειου της Majorca. Τα κυριότερα αξιοθέατα στο κάστρο είναι: το Παλάτι βασιλιά, το Παλάτι της βασίλισσας, το δωμάτιο του θρόνου, το βασιλικό παρεκκλήσι και τα προαύλια με τους υπέροχους κήπους και τις λιμνούλες. Σήμερα το Almudaina χρησιμοποιείται ως επίσημη κατοικία του βασιλιά της Ισπανίας, για επίσημες τελετές στο νησί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην συνέχεια θα δούμε την βασιλική του Sant Francesc, γοτθική εκκλησία του 13ου αιώνα. Μέσα στην εκκλησία υπάρχει ο τάφος του φιλοσόφου και του θεολόγου Ramón Llull.
Σειρά έχει ο Καθεδρικός ναός La Seu, ένας από τους μεγαλύτερους ναούς στον κόσμο. Έχει 121 μέτρα ύψος 55 μέτρα πλάτος και κτίστηκε τον 14 αιώνα από τον βασιλιά Jaime II. Η επίσκεψη μας θα κλείσει στο κάστρο Bellver, που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο, και δεσπόζει την πανέμορφη Palma De Mallorca. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, για βόλτα στην πόλη με τα γραφικά πανέμορφα σοκάκια. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Palma de Mallorca (προαιρετικά Manacor - Cuevas del Drach - Majorca Auto Safari park).
Ημερήσια εκδρομή στην ανατολική πλευρά του νησιού . Πρώτη στάση στο Manacor που είναι διάσημο για την βιομηχανία μαργαριταριών του. Το πρώτο εργοστάσιο ιδρύθηκε το 1902 από τον Eduard Frederic Hug Heusch, έναν γερμανό βιομήχανο. Το 1952 αυτό το εργοστάσιο έφερε στην αγορά ένα νέο μαργαριτάρι το Majorica, το οποίο είναι πολύ υψηλότερης ποιότητας από τα υπόλοιπα. Επίσκεψη στην έκθεση, του παγκόσμια γνωστού εργαστηρίου κατασκευής μαργαριταριών Orchidea. Επόμενος μας σταθμός τα σπήλαια του Δράκου (Cuevas del Drach), προϊστορικά σπήλαια, κοντά στο γραφικό λιμανάκι του Pοrto Cristo στην ανατολική πλευρά του νησιού. Στο εσωτερικό των σπηλαίων υπάρχει η λίμνη Martel, μια από τις μεγαλύτερες υπόγειες λίμνες παγκοσμίως. Εδώ στην μέση της λίμνης, θα απολαύσουμε κλασσική μουσική που σε συνδυασμό με τον υπέροχο φωτισμό των σταλαγμιτών και σταλακτιτών, δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Θα έχετε τον χρόνο για μια βουτιά στην θάλασσα στο γραφικό Pοrto Cristo, πριν συνεχίσουμε για το μοναδικό «Majorca Auto Safari park», στα 4 χιλιόμετρα που το διασχίζουν θα δούμε μια πληθώρα από άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Πίθηκοι, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, φλαμίνγκο και ο μοναδικός ζωολογικός με μικρούς ελέφαντες και κροκόδειλους είναι οι τελευταίες εικόνες που θα κλείσουν την εκδρομή σας. Επιστροφή αργά το απόγευμα. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση στο Son Amar ένα διεθνές φαντασμαγορικό πολυθέαμα. Δείπνο διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Palma de Mallorca (προαιρετικά Valdemossa).
Εκδρομή μισής μέρας με προορισμό μια από τις ποιο γραφικές περιοχές του νησιού. Το Valldemossa είναι μια όμορφη πόλη που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βόρεια από την Palma. Η πόλη περιβάλλεται από τη οροσειρά Tramuntana, έναν υπέροχο ορεινό όγκο, με πανέμορφες διαδρομές. Στο Valdemossa με τα καλντερίμια τους πανέμορφους κήπους και τα μικρά Café, θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Cartuja de Valldemossa. Το μοναστήρι ήταν η ερωτική φωλιά του Frederic Chopin και της ερωμένης του George Sand. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια που διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Επιστροφή αργά το απόγευμα. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Palma de Mallorca (προαιρετικά Ibiza).
Ημερήσια εκδρομή στην Ίμπιθα όπου θα πραγματοποιήσουμε τον γύρο του νησιού με λεωφορείο.
Η Ibiza είναι ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς και αυτό είναι το αποτέλεσμα του ξέφρενου τρόπου διασκέδασης στο νησί. Η νυχτερινή ζωή του νησιού έχει δυο πόλους, την πόλη της Ibiza, πρωτεύουσας του νησιού στα ανατολικά και την φημισμένη ακτή του Sant Antoni στα δυτικά. Στα σύγχρονα «Γόμορρα», τα σκήπτρα της διασκέδασης κρατούν τα πασίγνωστα: Privilege (το μεγαλύτερο club στον κόσμο), το Es Paradís, η Amnesia, το Space, το Pacha, και φυσικά το DC10. Οι πιο διάσημοι DJ’s, χαρίζουν στους θαμώνες των clubs τις τελευταίες επιτυχίες τους , σε ρυθμούς house, trance και άλλων ειδών ηλεκτρονικής μουσικής. Την τουριστική σεζόν ανοίγει παραδοσιακά τον Ιούνιο το πάρτι στο Space και κλείνει στο DC10, το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Αργά το απόγευμα, ο επισκέπτης πρέπει να απολαύσει ένα δροσιστικό κοκτέιλ στα Café del Mar, Savannah και Café Mambo, κάτω από τους ήχους ατμοσφαιρικής μουσικής και με σκηνικό τον Ήλιο που δύει στο πέλαγος.
Εμείς θα δούμε το Sant Antoni, με το φημισμένο αυγό (The Egg), γλυπτό προς τιμήν του Χ. Κολόμβου, που και αυτή η πόλη θεώρει ότι είναι η γενέτειρα του. Συνεχίζουμε προς την Salines για μπάνιο και πότο στην μαγευτική παράλια και τέλος στην πρωτεύουσα Eivissa. Επιστροφή στην Πάλμα αργά το βράδυ. Δείπνο διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Palma de Mallorca (προαιρετικά χερσόνησος Formendor).
Ημερήσια εκδρομή στο Βόρειο τμήμα του νησιού, στο πανέμορφο ακρωτήριο του Formendor. Τα τελευταία 13 χιλιόμετρα από το Port de Pollenca προς το ακρωτήριο, είναι μια από τις πιο επιβλητικές διαδρομές στην Μεσόγειο. Ο δρόμος, έργο του Ιταλού μηχανικού Antonio Paretti ανεβαίνει σαν φίδι αγκαλιάζοντας το βουνό Fumart. Φτάνοντας στο Cap de Formentor, θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο, το οποίο πηγαίνει παράλληλα με τις όμορφες παραλίες Cala Fiquera, Cala Murta και Cala Pi de la Posada, όπου τα πεύκα αλλά και η ξανθή αμμουδιά είναι το κυρίαρχο στοιχείο και στις οποίες εάν το επιτρέπει ο καιρός θα κάνουμε και μπάνιο. Θα γευματίσουμε στο πλοίο και κατόπιν με το λεωφορείο μας επισκεπτόμαστε το ακρωτήριο όπου η πανέμορφη θέα θα σας κόψει την ανάσα. Επιστροφή το απόγευμα. Δείπνο διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Palma de Mallorca – Barcelona
Πρωινό, και μεταφορά στο λιμάνι της Πάλμα από όπου αναχωρούμε για την Βαρκελώνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερη μέρα στην Βαρκελώνη.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:
· Τo μουσείο Πικάσο.
· Εξερευνήστε την Barri Gοtic, «γοτθική συνοικία», μια κλασική μεσαιωνική γειτονιά που στα στενά δρομάκια της χτυπούσε η καρδιά της Βαρκελώνης κατά τον Μεσαίωνα, ενώ σήμερα φημίζεται για τα μπαράκια της. Αν ωστόσο πάτε ημέρα θαυμάστε τον καθεδρικό ναό της Αγίας Ευλαλίας τον Καθεδρικό ναό του αρχιτέκτονα A. Gaudi. Την Σαγράδα Φαμίλια (Άγια Οικογένεια) και το παρεκκλήσι του Χριστού της Ναυπάκτου.
· Τις εξωπραγματικά όμορφες, δημιουργίες του αρχιτέκτονα A. Gaudi, σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και των συγχρόνων του μοντερνιστών. Από τα σημαντικότερα έργα του Α.Gaudi τα Casa Battlo και Casa Mila ή Pedrera (λατομείο), το πάρκο Guell και ο μεγαλεπήβολος, πλην ημιτελής ναός Sagrada Familia.
· Το Ισπανικό χωριό. Ένα κατασκευασμένο χωρίο με χαρακτηριστικά κτίσματα από όλη την Ισπανία. Στο χωρίο φιλοξενείται η Fondation Fran Daurel, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη συλλογή μοντέρνας τέχνης με αριστουργήματα των Miró, Picasso, Tapiès και άλλων, κυρίως ισπανών και Καταλανών καλλιτεχνών.
· Κάντε μια βόλτα στην Ramblas, μια διπλή λεωφόρο με εξαιρετικά φαρδύ πεζόδρομο στη μέση, η οποία εκτείνεται από την Placa Catalunya ως το λιμάνι. Γεμάτη χρώματα με τα κιόσκια, τα ανθοπωλεία, τους πλανόδιους πωλητές μικρών ζώων, αλλά και τους καλλιτέχνες να δίνουν ολόκληρες παραστάσεις, η Ramblas αποτελεί σημείο συνάντησης για τους Καταλανούς και από τους πλέον τουριστικούς δρόμους της πόλης.
· Το Μνημείο του Κολόμβου. Το ύψους 76 μέτρων άγαλμα του Κολόμβου στο τέλος της Ramblas, είναι από τα χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, στην είσοδο του λιμανιού.
· Την πανοραμική θέα από τον «λόφο των Εβραίων» το Montjuic. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο της Βαρκελώνης, όπου βρίσκονται πολλά από τα μουσεία της πόλης και κάποια ολυμπιακά ακίνητα. Ανεβείτε ως εκεί με τελεφερίκ!
· Το Parc de la Ciutadella, το δημοφιλέστερο πάρκο της πόλης, όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος με τον γορίλα «αλμπίνο». Aλλά και μουσεία ζωολογίας και γεωλογίας.
· Το γήπεδο Camp Nou, το «σπίτι» της Μπαρτσελόνα, και το μουσείο στο οποίο φυλάσσονται όλα τα τρόπαιά της!

8η ημέρα: Barcelona- Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και πτήση επιστροφής.


"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler



Digg!

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger