Thursday, June 12, 2008

Βιέννη, λίμνες Αυστριακών Άλπεων, Μόναχο









Η Βιέννη και η Αυστρία με τον μεγάλο πλούτο της σε έργα τέχνης, μνημεία, μουσεία αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών. Την Βιέννη επισκέπτονται περισσότεροι τουρίστες την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου υπάρχουν πολύ ωραία αξιοθέατα όπως η χριστουγεννιάτικη αγορά της. Επίσης έχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε ιστορικά μνημεία διαφόρων αυτοκρατόρων όπως η Μαρία Θηρεσία, ο Φραγκίσκος Ιωσήφ Β', Μαρία Αντουανέτα, η γυναίκα του Φραγκίσκου Ιωσήφ « Σίσσυ» κ.ά.


Την πιό κάτω πρόταση / περιγράφη εκδρομής, θα βρείτε σε οργανωμένα & εξειδικευμένα γραφεία ταξιδίων.

1η ημέρα: Αθήνα - Μπρατισλάβα – Βιέννη (ξενάγηση πόλης)
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την πτήση μας στην Μπρατισλάβα. Μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι φτάνουμε στο αεροδρόμιο, όπου επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για την μεταφορά μας στο κέντρο της πόλης της Βιέννης. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πόλη της μουσικής. Ξεκινώντας από την Όπερα (Staatsoper), τα δίδυμα μουσεία της Φυσικής Ιστορίας και της Ιστορίας της Τέχνης. Συνεχίζουμε στην Ρίνγκστράσσε (Ringstraße), την λεωφόρο κόσμημα της Αυστριακής πρωτεύουσας.
Θα δούμε τα χειμερινά ανάκτορα των Αψβούργων(Hofburg), το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο, έργο του μεγάλου Δανού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν, το νεογοτθικό, Rathaus (Δημαρχείο). Ακολουθούν το κρατικό Θέατρο (Burgtheater) και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Φτάνοντας στην πλατεία Σίγκμουντ Φρόυντ θα δούμε την εκκλησία των ευχαριστιών(Votiv Kirche) και το Χρηματιστήριο, πριν καταλήξουμε στο κανάλι του Δούναβη (Donaukanal ) και την πλατεία Σουηδίας (Schwedenplatz). Όπου θα επισκεφτούμε την γειτονιά των Ελλήνων, με το ονομαστό χάνι, Griechenbeisl από τα παλαιότερα στην Βιέννη και τούς δύο ελληνορθόδοξους ναούς, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια μας περιμένει ο μεγαλοπρεπής Καθεδρικός ναός της Βιέννης, ο Άγιος Στέφανος. Ο ναός αυτός είναι γοτθικού ρυθμού και δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης (Stephansplatz).
Επίσης από την πλατεία ξεκινάει ένας απ’ τους πιο όμορφους και ακριβούς δρόμους του κόσμου η περίφημη Κέρτνερ Στράσε (Kärntner Straße).
Τελευταία στάση μας στη σημερινή ξενάγηση θα αποτελέσουν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων, γνωστό και ως Schönbrunn. Eδώ θα έχουμε την ευκαιρία, να ξεναγηθούμε, στα σαράντα σπουδαιότερα δωμάτια του παλατιού, ξαναζώντας την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας, του Φραγκίσκου Ιωσήφ και της Πριγκίπισσας Σίσσυ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτιά σας. Μεσημεριανό γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο, σας προτείνουμε μια βόλτα στο Πάρκο Πράτερ, εκεί μπορείτε να δείτε την Βιέννη από ψηλά, μέσα από την καμπίνα ενός βαγονέτου του τεράστιου τροχού, που για πολλά χρόνια ήταν το σήμα κατατεθέν της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βιέννη (ελεύθερη μέρα)
Ημέρα ελεύθερη, για να επισκεφθείτε μουσεία, να κάνετε απολαυστικούς περιπάτους στο κέντρο της πόλης, να απολαύστε καφέ και «σάχερτορτε» σε ένα από τα πολλά ζαχαροπλαστεία της πλατείας του Αγίου Στέφανου. Ενώ για τους λάτρεις της κατανάλωσης, η Μαρία-χίλφερ-στράσσε (Mariahilfer Strasse), με τα δεκάδες καταστήματα σας περιμένει. Μεσημεριανό γεύμα.Για δείπνο προτείνουμε τις παραδοσιακές Βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσινγκ, που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάστε το κρασί heuriger (χοϊριγκερ), φετινό κρασί στα heuringen (χοϊριγκεν) παραδοσιακά κρασοπουλειά και τις πεντανόστιμες ποικιλίες με ψητά κρέατα, αλλαντικά και πουλερικά. Διανυκτέρευση.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:
· Το Μουσείο ιστορίας της τέχνης.
· Το Kapuzinergruft (Καπουτσίνεργκρουφτ), κρύπτη στο παλιό μοναστήρι των Καπουτσίνων μοναχών.
· Το Πάρκο Πράτερ (Prater).
· Το Ανάκτορο Μπελβεντέρε (Belvedere).
· Την έδρα του Ο.Η.Ε.
· Το Εστεραϊχισες φιρ Ανγκεβάντε Κούνστ, μουσείο εφαρμοσμένων Τεχνών.
· Tο Ηaas house, το γυάλινο υπερμοντέρνο κτήριο, απέναντι από τον Άγιο Στέφανο, και φυσικά να πιείτε τον καφέ σας στον τελευταίο όροφο!
· Το Mozart “figarohaus”, το σπίτι που ζούσε ο Μότσαρτ.
· Tο μουσείο Lipizzaner, μην το παραλείψετε γιατί όμοιο του δεν υπάρχει πουθενά.
· Μια παράσταση από άλογα στο Spanische Hofreitschule. Αν είστε τυχεροί και έχει θέσεις.
· Το museum Moderner Kunst, αν σας ενδιαφέρει η ζωγραφική και η τέχνη σε ένα πρωτότυπο αρχιτεκτονικά κτήριο!
· Το μουσείο ρολογιών (Uhrenmuseum).

3 ημέρα: Βιέννη – Βιεννέζικα δάση - Μάγερλινγκ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για εκδρομή στα Βιεννέζικα Δάση. Θα επισκεφτούμε τον πύργο παλάτι Λίχνενσταϊν με τους πανέμορφους κήπους, τα σπήλαια ορυχεία, Ζείγκροτε με την μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη στην Ευρώπη. Εδώ στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο κατασκευάστηκε ένα από τα πρώτα μαχητικά αεριωθούμενα αεροσκάφη. Συνέχεια για το μοναστήρι, αβαείο του Heiligenkreuz (Τίμιος Σταυρός) και το Μάγερλινγκ γνωστό για την αυτοκτονία σκάνδαλο, του πρίγκιπα διαδόχου Ροδόλφου και της ερωμένης του βαρόνης Μαρίας Βετσέρα. Ακόμα θα δούμε το μαγευτικό Μπάντεν, την όμορφη λουτρόπολη, καταφύγιο της καλής κοινωνίας της Βιέννης. Σε ένα κλασσικό Αυστριακό χωρίο, θα πάρουμε το γεύμα μας σε ένα χόϊριγκερ (παραδοσιακό πανδοχείο), με υπέροχους μεζέδες, κρασί «γκουμπολντσκίρχνερ» και φυσικά μπύρα. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περιοχή των λιμνών - Σαλτσγκάμμεργκουντ, όπου είναι και το ξενοδοχείο που θα καταλύσουμε. Αφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σαλτσγκάμμεργκουντ – Ίνσμπρουκ (περιήγηση πόλης) - Κιτζμπίχελ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τιρόλο, το Ίνσμπρουκ. Το Τιρόλο (Tirol) είναι γεωγραφική περιοχή στην Κεντρική Ευρώπη, που χοντρικά περιλαμβάνει τις Άλπεις ανάμεσα στην Αυστρία και την Ιταλία. Από το 1918 είναι χωρισμένο σε δυο γεωγραφικά ανεξάρτητα διαμερίσματα, το ένα από τα οποία βρίσκεται στο νότο, το Νότιο Τιρόλο (που ανήκει στην Ιταλία) και το άλλο στο βορρά, που αποτελεί το κρατίδιο του Βόρειου Τιρόλο.Μετά την ήττα της Αυστρίας από το Ναπολέοντα το 1805, πέρασε στο Βασίλειο της Βαυαρίας, αποτελώντας έτσι μέρος της Συνομοσπονδίας του Ρήνου. Με το τέλος των Ναπολεόντειων Πολέμων και το Συνέδριο της Βιέννης επιστράφηκε στην Αυστροουγγαρία. Σήμερα το Τιρόλο αποτελεί δημοφιλή προορισμό στις Άλπεις και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για σκι.
Στο Ίνσμπρουκ, θα επισκεφθούμε την «Χρυσή Στέγη», την Hofkirche, το Ανάκτορο, τον κεντρικό δρόμο με τις καμάρες, την Αψίδα του θριάμβου του Λεοπόλδου του 2ου. Τέλος το Ολυμπιακό Χωριό Άξαμ με την υπέροχη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Ινν. Στην συνέχεια μία έκπληξη. Ο κρυστάλλινος κόσμος του Swarovski, μας περιμένει να μας εντυπωσιάσει με τις παλιές και νέες συλλογές κοσμημάτων, που μόνο ο γνωστός οίκος τόσα χρόνια κατασκευάζει. Τέλος θα επισκεφθούμε ίσως ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου, το Kitzbühel, με μοναδική οργάνωση και χιλιάδες τουρίστες να το επισκέπτονται. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σαλτσγκάμμεργκουντ– Σάλτσμπουργκ (ξενάγηση πόλης)
Μετά το πρόγευμα εκδρομή στην πόλη του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ. Στην σύντομη ξενάγησή μας θα δούμε:
Το παλάτι Schloss Mirabell χτίστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Βολφ Ντίτριχ για την ερωμένη του, το 1606, με την οποία απέκτησε δέκα παιδιά. Στους όμορφους κήπους του γυρίσθηκαν σκηνές από την κλασική ταινία «Η μελωδία της ευτυχίας».
Τον ποταμό Salzach, τον πολύβουο κεντρικό πεζόδρομο Γκεντράιντεγκάσσε, το σπίτι του Μότσαρτ και τέλος τον καθεδρικό Ναό Ντομ. Στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει, σας προτείνουμε να απολαύσετε έναν καφέ, στο Cafe Bazar, που ήταν και είναι σημείο συνάντησης διανοούμενων και καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους η Μαρλέν Ντίτριχ και ο Λούις Άρμστρονγκ. Επισκεφθείτε ακόμα, τα καφέ Fingerlos, Cafe Pamina, Furst και Tomaselli, που ιδρύθηκε το 1703 και από τότε δεν σταμάτησε να συγκεντρώνει γνωστά ονόματα, κυρίως ηθοποιούς και μουσικούς. Το Σάλτσμπουργκ είναι γνωστό και ως «η πόλη των καφέ». Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σαλτσγκάμμεργκουτ - Μόναχο (πανοραμική ξενάγηση πόλης)
Εκπληκτικής ομορφιάς τοπία θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε στην σημερινή μας εκδρομή ξεκινώντας από την Πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Στην πανοραμική ξενάγηση θα δούμε την Marienplatz, την Όπερα, τις πινακοθήκες Alte Pinakothek, Neue Pinakothek και Pinakothek der Moderne. Το μαρμαροστόλιστο Δημαρχείο με το περίφημο Ρολόι (Rathaus-Glockenspiel). Και τις δύο ξακουστές εκκλησίες, την Μαρίενκίρχε και την Φράουενκίρχε (Frauenkirche), με τους δύο τρούλους της. Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής να δοκιμάσετε, Weißwürste (λευκά λουκάνικα), pretzels (παραδοσιακό κουλούρι) και Leberkäs (παραδοσιακό αλλαντικό) με την συνοδεία μιας πατατοσαλάτας και μιας γνήσιας Βαυαρικής Weißbier. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Σαλτσγκάμμεργκουτ - Αλπικές λίμνες - Μπρατισλάβα - Αθήνα
Τελευταία ημέρα της εκδρομής μας και ίσως η πιο όμορφη γιατί θα δούμε την περιοχή των Λιμνών της Αυστρίας, οι οποίες προήλθαν από το λιώσιμο των πάγων των Άλπεων. Είναι οι μελλοντικές αποθήκες νερού της Αυστρίας. Υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια στους πρόποδες των Άλπεων, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στις λίμνες όπως η Μόντζέε και η Άττερζέε. Επίσης πρώην αυτοκρατορικά θέρετρα των Αψβούργων όπως το Μπάντ Ίσλ και η Χάλστατ συνθέτουν ένα τοπίο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν υφίστανται όλα αυτά που βλέπει κανείς η είναι μια πινελιά ενός έξοχου ζωγράφου. Αφού γευματίσουμε προαιρετικά σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής, θα αναχωρήσουμε για την Μπρατισλάβα. Εκεί θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και τέλος την πτήση μας για την Αθήνα .


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

· Wien.info επίσημο site του τουριστικού οργανισμού της Βιέννης
· Wien.gv.at επίσημο site της Δημαρχίας της Βιέννης
· Vienna travel guide τουριστικός οδηγός από το Wikitravel
· Vienna Attractions για ότι συμβαίνει στην Βιέννη τώρα
· iKlimt.com site αφιερωμένο στον πλέον διάσημο ζωγράφο της Αυστρίας τον Gustav Klimt
· Vienna multimedia site για την Βιέννη
· Photos of Vienna συλλογή καλλιτεχνικών φωτογραφιών της Βιέννης
· Tirol panorama - 360 Degree Panoramic Views of Tyrol
· Tyrolean Government
· Maps, charts, tables
· Tyrol Tourist Board
· http://www.salzburgerland.com/
· Salzburg City Tourist Office
· Salzburg-Night
· LonelyPlanet Salzburg
· Munich travel guide απο Wikitravel
· Münchner Verkehrs- und Tarifverbund
· Toytown Munich
A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler



Digg!

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger