Friday, June 13, 2008

Constantinopole, Ephesus, Pergamos, Smyrna ...χαμένες πατρίδες, Κωνσταντινούπολη, Μικρασιατικά παράλια, Σμύρνη.







Μια εκδρομή στις «χαμένες πατρίδες» έχει πάντα μεγάλο συγκινησιακό φορτίο. Η αρχαία Ιώνια και η σημερινή Μικρά Ασία, έχουν θησαυρούς ανεκτίμητους να αποκαλύψουν στον ταξιδιώτη.
Η εκδρομή θα ξεκινήσει από την «βασιλεύουσα» και θα καταλήξει στην «ευρωπαϊκή Σμύρνη» με σταθμούς στην Τροία, την Πέργαμο και την Έφεσο.
Ελάτε μαζί μας στα διαμάντια της «παντοτινής Ιώνιας».
η πιο κατω προταση εκδρομης, πωλειται απο οργανωμενα γραφεια ταξιδιων.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με απευθείας πτήση. Άφιξη, συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας και αναχώρηση για την πρώτη γνωριμία με την «Πόλη», όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), την Παναγία των Βλαχερνών και το πανέμορφο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στις ακτές του Βοσπόρου.
Στη συνέχεια φθάνουμε στο Pierre Loti Cafe, όπου έζησε ο διάσημος Γάλλος ποιητής και από εδώ μπορούμε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα του Κεράτιου Κόλπου . Μεταφορά στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Βραδινό ελεύθερο όπου προτείνουμε να επιλέξετε κάποιο από τα όμορφα εστιατόρια με θέα το Βόσπορο για το δείπνο σας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση Πόλης)
Ολόκληρη η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην γνωριμία μας με την Κωνσταντινούπολη της Βυζαντινής περιόδου. Πρώτη μας επίσκεψη το Φανάρι, το ορθόδοξο Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε την ξενάγηση, με το πανέμορφο αρχιτεκτονικό επίτευγμα και σήμερα μουσείο, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας.
Θα δούμε επίσης το Μπλε τζαμί, τον Βυζαντινό ιππόδρομο και βέβαια το Οθωμανικό ανάκτορο των σουλτάνων, το Τοπ Καπί, που σήμερα στεγάζει ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα και συλλογές από πορσελάνες και ιερά λάβαρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Στη συνέχεια σας προτείνουμε επίσκεψη σε εργοστάσιο δερματίνων ειδών και κατόπιν στην περίφημη Kapali Carsi, κλειστή αγορά της Κωνσταντινούπολης, με τα 4.400 καταστήματα με χρυσαφικά, χαλιά, αντίκες, δερμάτινα και κάθε είδος κομψοτεχνήματα και έργα τέχνης. Το βράδυ ελεύθερο, προαιρετικά δείπνο και διασκέδαση με φολκλορικούς ανατολίτικους χορούς. Διανυκτέρευση.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:
· Το Αρχαιολογικό μουσείο (Arkeoloji Muzesi). Το μουσείο αυτό ιδρύθηκε επί βασιλείας του Σουλτάνου Αμντούλχαμίτ Β΄ από τον ζωγράφο και συλλέκτη Οσμάν Χαμντί-Μπέη.
· Το Μουσείο της αρχαίας Ανατολίας (Eski Sark Eserleri Muzesi).
· Το Μουσείο κεραμικών Τσινιλί Κιοσκ (Cinili Kosk).
· Το Ανάκτορο "Τοπ-Καπί" (Topkapi Sarayi) - Πολύ κοντά στην Αγιά Σοφία.
· Η Αγία Σοφία (Ayasofya Muzesi) που δεσπόζει με τους 4 μιναρέδες και δίπλα ο Ιππόδρομος (At Meydani).
· Η ιστορική εκκλησία της Χώρας (Kariye Muzesi), (Βόρεια κοντά στη πύλη του Αδριανού).
· Η εκκλησία Παναγία η Παμμακάριστος (Fethiye Camii Muzesi)(κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο).
· Η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (Aya Irini Kilisesi) (δίπλα και Β. στην Αγιά Σοφία).
· Το Τέμενος του Σουλεϊμάν (Suleymaniye Camii), (δυτικά της γέφυρας του Γαλατά).
· Η εκκλησία των Αγίων Σέργιου και Βάκχου. (Kucuk Ayasofia Camii) (Ν.Δ. σχεδόν δίπλα στον Ιππόδρομο).
· Το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αριστερά και στο μέσον του Κεράτιου.
· Οι δύο Αγορές / Παζάρ (Bazaars) η αιγυπτιακή "Μίσιρ Παζάρ", (Μίσιρ = Αίγυπτος, στα αραβικά) και η σκεπαστή "Καπαλί τσαρσί" (Μεταξύ του Ιπποδρόμου και της γέφυρας Γαλατά).

3η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ - ΤΡΟΙΑ -ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Σήμερα θα διασχίσουμε οδικώς στο Βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας, από την Ευρωπαϊκή πλευρά και διαμέσου μιας ειδυλλιακής διαδρομής κατά μήκος της θάλασσας του Μαρμαρά, θα φτάσουμε στη χερσόνησο της Καλλίπολης.
Θα διαπλεύσουμε τον Ελλήσποντο με φέρι και θα συνεχίσουμε για την Τροία, το αρχαίο Ίλιο, το Βασίλειο του Πριάμου, όπου έλαβε χώρα ο Τρωικός Πόλεμος σύμφωνα με την Ιλιάδα. Θα δούμε τα ερείπια που έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφές, και το μικρό μουσείο, που φιλοξενεί κάποια ευρήματα και αυτό επειδή τα σπουδαιότερα βρίσκονται σε μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Τσανάκαλε.

4η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ
Η σημερινή μέρα θα μας φέρει στην ιστορική Πέργαμο πριν καταλήξουμε στην Σμύρνη, πόλη συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό της Ιωνίας που είναι και ο τελικός μας προορισμός.
Η Πέργαμος απλώνεται σε ένα λόφο και με την πρώτη ματιά, βλέπουμε όλη τη μεγαλοπρέπεια του παρελθόντος. Θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, τα υπόλοιπα μέρη του Ναού βρίσκονται στο μουσείο του Βερολίνου, τα συντρίμμια του Ναού του Διονύσου, και τη βιβλιοθήκη με τους 200.000 τόμους.
Το φημισμένο Ασκληπιείο της Περγάμου, πασίγνωστο για τις μεθόδους θεραπείας που δίδαξε σε αυτό ο Ασκληπιός, την Ακρόπολη την δεύτερη πιο γνωστή στον αρχαίο κόσμο μετά από αυτή των Αθηνών, το κατηφορικό αρχαίο θέατρο και τέλος την Κόκκινη Βασιλική, μία από τις επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης.
Στη συνέχεια μεταφορά στην Σμύρνη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας. Σας προτείνουμε μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο του Μπουρνόβα, και ουζάκι στα πολλά ρακάδικα της παραλίας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΣΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ
Στην Έφεσο έναν από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, θα μεταφερθούμε σήμερα.
Θα επισκεφθούμε τη βασιλική του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Έφεσο μαζί με την Παναγία, το σπίτι της Παναγίας στην κορυφή του όρους Κορεσσός όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, και το 1961 ο Πάπας Ιωάννης το ανακήρυξε άγιο τόπο. Σειρά έχει το Μουσείο της Εφέσου με το τέμπλο της Αρτέμιδος, που εθεωρείτο ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, τα εντυπωσιακά ερείπια του αρχαιολογικού χώρου, όπως η Αρκαδική οδός, το ελληνιστικό θέατρο το Νυμφαίο, το στάδιο, το γυμναστήριο, το σιντριβάνι του Τραϊανού, τον ναό του Αδριανού και την ανακαινισμένη βιβλιοθήκη του Κέλσου. Επιστροφή στη Σμύρνη.

6η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler


Digg!


No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger