Friday, March 28, 2008

SOUTH ITALY... ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑΠΟΛΙ, ΚΑΠΡΙ, ΑΜΑΛΦΙ




Την πιό κάτω προταση / περιγράφη εκδρομής ,
θα βρείτε σε οργανωμένα & πολύ εξειδικευμένα γραφεία ταξιδίων.
Θα σας κοστίσει περίπου 500 € το άτομο περιλαμβανομένων:
( εισιτηρίου FERYBOAT, ξενοδοχείου 4*sup, μεταφορών, ξεναγήσεων, είσοδων, και ημιδιατροφής καθημερινά)




1η ημέρα: Αθήνα Πάτρα εν πλω.

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο όπου οι πολυτελείς χώροι των εστιατορίων, μπαρ, καζίνο, κλαμπ και duty free καταστημάτων μετατρέπουν το ταξίδι μας προς το λιμάνι της Ιταλίας σε μία απολαυστική μίνι κρουαζιέρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Μπάρι Νάπολη Πομπηία Σορρέντο.


Άφιξη το πρωί στο Μπάρι στην Νότιο Ιταλία. Το Μπάρι, είναι παραλιακή πόλη και σημαντικό λιμάνι της Ιταλίας στην Αδριατική θάλασσα. Είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας της Απουλίας. Αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της νότιας Ιταλίας, και είναι επίσης έδρα αρκετών πανεπιστημιακών σχολών στις οποίες μεταξύ των ετών 1970 - 2005 φοιτούσε μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών.Η εκδρομή μας θα αρχίσει από την όμορφη Νάπολη, που βρίσκεται στις ακτές του ομώνυμου κόλπου με φόντο το Βεζούβιο. Έχει πληθυσμό 1.600.000 κατοίκους και είναι διοικητικό κέντρο της ομώνυμης επαρχίας και πρωτεύουσα της Καμπανίας. Η Νάπολη είναι από τις πιο όμορφες και αναπτυγμένες οικονομικά πόλεις της Ιταλίας. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε την Σάντα Λουτσία με το Κάστρο, το παλάτι και άλλα αξιοθέατα. Η αρχαία ελληνική Νεάπολις είναι η πατρίδα της πίτσας και άλλων γευστικών απολαύσεων. Μεγάλο κομμάτι της Ναπολιτάνικης κουλτούρας είναι αφιερωμένο στην μουσική. Η ρομαντική κιθάρα με την συνοδεία μαντολίνου σε συνδυασμό με στοιχεία από την όπερα και την παραδοσιακή μουσική, δίνουν ένα μοναδικό και εκρηκτικό μουσικό άκουσμα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πομπηία. Χτισμένη τον 6ο αιώνα απ' τους Όσκους, η Πομπηία είχε πέσει στα χέρια των Ρωμαίων κι είχε επηρεαστεί πολύ απ' τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό. Πολλοί πλούσιοι Ρωμαίοι είχαν χτίσει πάνω στους λόφους της, τους σκεπασμένους μ' αμπέλια, όμορφες εξοχικές επαύλεις, και πήγαιναν εκεί για παραθερισμό. Στα μέσα του Αύγουστου, του 79 μΧ., μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, η Πομπηία, η όμορφη, ακμαία και πλούσια πόλη της Καμπανίας στην Ιταλία, σκεπάστηκε απ' τη λάβα και τη στάχτη του ηφαίστειου και χάθηκε από το πρόσωπο της γης. . Θα περιηγηθούμε στα θαυμάσια ερείπια του ναού του Απόλλωνα και της Αρτέμιδας, τα Αρχοντικά των Ευγενών Ρωμαίων, τις Αγορές και το Φόρουμ.Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας Τακτοποίηση, δείπνο.





3η ημέρα: Τυρρηνική «Ριβιέρα» Αμάλφι


Πρόγευμα και αναχώρηση για το πανέμορφο κομμάτι της Χερσονήσου του Αμάλφι. Μέσα από μία θαυμάσια παραθαλάσσια διαδρομή γύρω από τον Τυρρηνικό Κόλπο, φτάνουμε στο ιστορικό Αμάλφι το πετράδι της Χερσονήσου. Το Αμάλφι είναι πόλη στην επαρχία του Σαλέρνο. Βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου της Τυρρηνικής θάλασσας. Η "ακτή του Αμάλφι" έχει χαρακτηριστεί από το 1997 από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στο Αμάλφι δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ανδρέα, όπου φυλάσσεται μέρος των λείψανων του σε κρύπτη, τα οποία μεταφέρθηκαν το 1210 από την Κωνσταντινούπολη. Επίσης, φυλάσσεται και μία χρυσή λάρνακα με την κάρα του Αγίου. Η περιοχή είναι γνωστή για το ονομαστό τοπικό λικέρ από λεμόνι, το "λιμοντσέλο", καθώς επίσης και για το χειροποίητο χαρτί της, που χρησιμοποιείται για προσκλητήρια γάμων, ευχετήριες κάρτες κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο.





4η ημέρα: Κάπρι

Πρόγευμα και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κάπρι. Επιβίβαση στο πλοίο (ατομικά έξοδα) που θα μας μεταφέρει στο πασίγνωστο νησί του διεθνούς Jet–Set, στην Τυρρηνική θάλασσα κοντά στη Νάπολη. Είναι πασίγνωστο για τις γραφικές του ομορφιές. Έχει πάρα πολλές σπηλιές, με πιο γνωστή την Γαλάζια σπηλιά (Γκρότα Ατζούρα). Χάρη στις σπηλιές και τις άλλες φυσικές του καλλονές, καθώς και το υπέροχο κλίμα του, το Κάπρι έγινε τουριστικό κέντρο. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την αλιεία, την αμπελουργία και την καλλιέργεια της ελιάς και των εσπεριδοειδών. Τα κρασιά του Κάπρι και ιδιαίτερα το Λάκριμα ντι Τιμπέρο είναι παγκόσμια γνωστό. Ανεβείτε με τον οδοντωτό από την Marina Grande στη πόλη του Κάπρι και περιδιαβείτε στα στενά δρομάκια, γύρω από την πλατεία Πιασσέτα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή επίσκεψη με πλοιάριο στην Γαλάζια σπηλιά (καιρού επιτρέποντος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.




5η ημέρα: Πέστουμ Μπάρι


Πρόγευμα και αναχώρηση για το περιοχή της Νότια Ιταλίας το Πέστουμ (Ποσειδωνία). Αρχαία ελληνική αποικία στην Κάτω Ιταλία. Ιδρύθηκε το 425 π.χ. από Αχαιούς αποίκους της Σύβαρης. Κατά τα τέλη του 5ου αι. π.χ. υποτάχτηκε στους Λουκανούς και το 273 π.χ. έγινε Ρωμαϊκή επαρχία με το όνομα "Ρaestum". Το 877 μΧ. η πόλη καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς. Γύρω από την πόλη σώζονται μέχρι σήμερα τείχη διάφορων εποχών, σε σχήμα πενταγωνικό. Σε καλή κατάσταση διατηρούνται και οι τρεις δωρικοί ναοί της. Αξιόλογα δείγματα του πολιτισμού της πόλης δίνουν οι τοιχογραφίες των λουκανικών τάφων, που διακρίνονται για την επίδραση της ιταλικής τέχνης. Άφιξη στο Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους.

6η ημέρα: εν πλω Πάτρα Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα.




ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:
City Council's website ιστότοπος του Συμβούλιου την Νάπολης
Naples travel guide από το Wikitravel
Επίσημο τουριστικό γραφείο του Αμάλφι
Επίσημος ιστότοπος της ακτής του Αμάλφι
Capri από το Wikitravel
Capri 360 panoramas πανοραμικές φωτογραφίες
Official site ιστότοπος του Paestum
A virtual recostruction ψηφιακή αναπαράσταση
Video of Paestum English βίντεο


"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger