Sunday, March 16, 2008

BARCELONA,SPAIN....ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ η πόλη που θα αγαπήσετε!





Η Βαρκελώνη είναι σίγουρα ένα από το ομορφότερα λιμάνια της Μεσογείου. Πρωτεύουσα της Καταλονίας, συγκεντρώνει όλα εκείνα που κάνουν μια πόλη κοσμοπολίτικη. Η καρδιά της χτυπά στα κομψά φινετσάτα καταστήματα, στα χιλιάδες μικρά καφέ και εστιατόρια, στα μνημεία της. Μια πόλη που καλοδέχεται τον επισκέπτη και τον κάνει να νιώθει από την πρώτη στιγμή την ζωντάνια της ισπανικής κουλτούρας.


H "ζωντανή" πρωτεύουσα της Καταλονίας, η Βαρκελώνη, είναι ισχυρό βιομηχανικό και επιχειρησιακό κέντρο με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς εδώ! Το καταπληκτικό Ολυμπιακό χωριό, τη γοτθική συνοικία, το Ισπανικό Χωριό, την περίφημη λεωφόρο "Ραμπλας", το λιμάνι της, τα πάρκα της καθώς και τις λεωφόρους της. Γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί και του Χουάν Μιρό, αλλά και φιλόξενη οικοδέσποινα -για κάποιο διάστημα- του Πάμπλο Πικάσο, η Βαρκελώνη ή αλλιώς Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην καρδιά τόσο των φιλότεχνων όσο και των απανταχού... ποδοσφαιρόφιλων!
Εδώ, άλλωστε, το φθινόπωρο του 1899 ιδρύθηκε ο ομώνυμος ιστορικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που μέχρι σήμερα προσφέρει συγκινήσεις, αλλά και έπαθλα σε όλους όσους, αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Το συγκοινωνιακό σύστημα της Βαρκελώνης είναι εξαιρετικό και να είστε σίγουροι ότι θα το χρησιμοποιήσετε αρκετά, αν έχετε σκοπό να γυρίσετε και να γνωρίσετε την πόλη. Στη διάθεσή σας βρίσκονται, λοιπόν, λεωφορεία, τρένα, μετρό και... τελεφερίκ, τα οποία θα χρησιμοποιήσετε χωρίς να μπερδευτείτε καθόλου, αν προμηθευτείτε το συγκοινωνιακό χάρτη, από στάσεις και σταθμούς. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 010 (όταν έχετε ήδη φτάσει στη Βαρκελώνη) ή πληκτρολογήστε http://www.tmb.net/



ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

· Τo μουσείο Πικάσο.
· Εξερευνήστε την Barri Gοtic, «γοτθική συνοικία», μια κλασική μεσαιωνική γειτονιά που στα στενά δρομάκια της χτυπούσε η καρδιά της Βαρκελώνης κατά τον Μεσαίωνα, ενώ σήμερα φημίζεται για τα μπαράκια της. Αν ωστόσο πάτε ημέρα θαυμάστε τον καθεδρικό ναό της Αγίας Ευλαλίας τον Καθεδρικό ναό του αρχιτέκτονα A. Gaudi. Την Σαγράδα Φαμίλια (Άγια Οικογένεια) και το παρεκκλήσι του Χριστού της Ναυπάκτου.
· Τις εξωπραγματικά όμορφες, δημιουργίες του αρχιτέκτονα A. Gaudi, σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και των συγχρόνων του μοντερνιστών. Από τα σημαντικότερα έργα του Α.Gaudi τα Casa Battlo και Casa Mila ή Pedrera (λατομείο), το πάρκο Guell και ο μεγαλεπήβολος, πλην ημιτελής ναός Sagrada Familia.
· Το Ισπανικό χωριό. Ένα κατασκευασμένο χωρίο με χαρακτηριστικά κτίσματα από όλη την Ισπανία. Στο χωρίο φιλοξενείται η Fondation Fran Daurel, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη συλλογή μοντέρνας τέχνης με αριστουργήματα των Miró, Picasso, Tapiès και άλλων, κυρίως ισπανών και Καταλανών καλλιτεχνών.
· Κάντε μια βόλτα στην Ramblas, μια διπλή λεωφόρο με εξαιρετικά φαρδύ πεζόδρομο στη μέση, η οποία εκτείνεται από την Placa Catalunya ως το λιμάνι. Γεμάτη χρώματα με τα κιόσκια, τα ανθοπωλεία, τους πλανόδιους πωλητές μικρών ζώων, αλλά και τους καλλιτέχνες να δίνουν ολόκληρες παραστάσεις, η Ramblas αποτελεί σημείο συνάντησης για τους Καταλανούς και από τους πλέον τουριστικούς δρόμους της πόλης.
· Το Μνημείο του Κολόμβου. Το ύψους 76 μέτρων άγαλμα του Κολόμβου στο τέλος της Ramblas, είναι από τα χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, στην είσοδο του λιμανιού.
· Την πανοραμική θέα από τον «λόφο των Εβραίων» το Montjuic. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο της Βαρκελώνης, όπου βρίσκονται πολλά από τα μουσεία της πόλης και κάποια ολυμπιακά ακίνητα. Ανεβείτε ως εκεί με τελεφερίκ!
· Το Parc de la Ciutadella, το δημοφιλέστερο πάρκο της πόλης, όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος με τον γορίλα «αλμπίνο». Aλλά και μουσεία ζωολογίας και γεωλογίας.
· Το γήπεδο Camp Nou, το «σπίτι» της Μπαρτσελόνα, και το μουσείο στο οποίο φυλάσσονται όλα τα τρόπαιά της!



ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ:

· ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΠανοραμική ξενάγηση της πόλης με εισόδους στον καθεδρικό ναό, το Ολυμπιακό χωριό και το ισπανικό χωριό.
· ΑΝΔΟΡΡΑΟλοήμερη εκδρομή στην Ανδόρα . Ο επισκέπτης της Βαρκελώνης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί, την Ανδόρα (μικρό ανεξάρτητο πριγκιπάτο στα Πυρηναία με πανέμορφη φύση και αφορολόγητα είδη).
· FIGUERAS-ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΤΑΛΙ Η επίσκεψη στα περίχωρα της Βαρκελώνης περιλαμβάνει επίσκεψη στη Figueras, μια μικρή πόλη περίπου 100 χλμ από τη Βαρκελώνη που γνωστή ως γενέτειρα του Σαλβαντόρ Νταλί. Επίσκεψη στο μουσείο που διαθέτει πάρα πολλά από τα έργα του.
· MONSERATΟλοήμερη εκδρομή στο Monserat, ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά μοναστήρια της Ισπανίας. Το μοναστήρι ανήκει στο τάγμα των Βενεδικτινών και η ομορφιά του τοπίου συναγωνίζεται την ομορφιά του μοναστηριού.
· UNIVERSAL STUDIOS - PORT AVENTURA Μια ολοήμερη εκδρομή στο πανέμορφο Port Aventura και τα Universal Studios της Port Aventura. Ένα μεγάλο «πάρκο» διασκέδασης και χαράς όπου νοιώθει κανείς και πάλι παιδί! Πάρκο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Ντίσνεϊ και τα άλλα γνωστά Πάρκα . Εντυπωσιακοί χώροι, πολύ ωραία παιγνίδια και πολλά άλλα θα σας κρατήσουν αμείωτο τον ενδιαφέρον.



ΑΓΟΡΕΣ:
Προσφέρονται οι Ράμπλας, ο πεζόδρομος της Πουέρτας ντελ Άν­χελ, η Ράμπλα ντε Καταλούνια και το Πασέο ντε Γκράθιας.

ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:
Το φαγητό που θα γευθείτε στη Βαρκελώνη αποτελεί άλλη μια ευχάριστη έκπληξη για κάθε επισκέπτη, μια και η καταλανική κουζίνα θεωρείται από πολλούς η καλύτερη της Ισπανίας. Κυριαρχούν τα θαλασσινά και τα ζυμαρικά, ενώ για τους πλέον τολμηρούς αξίζει μια δοκιμή σε κάποιους ιδιαίτερους καταλανικούς συνδυασμούς... Πρακτικά, οι γαστριμαργικοί δρόμοι που έχετε να επιλέξετε είναι δύο: Είτε σε κάποιο εστιατόριο για ένα πλήρες γεύμα, είτε σε κάποιο μπαρ όπου θα δοκιμάσετε μικρή ή μεγάλη ποικιλία μεζέδων, tapas ή raciones. Απαραίτητη η συνοδεία της sangria. Τα θαλασσινά στην Barceloneta: αυτή η περιοχή είναι το ιδανικό μέρος για να φάει κάποιος θαλασσινά . Πιείτε Cana (Καταλανική σαμπάνια) στην ταράτσα του La Pedrerra. Κατεβάστε ένα-δύο ποτηράκια αψέντι στο μπαρ Marcella.
Οι περιοχές της Διαγονάλ, του Πουέμπλο Εσπανιόλ κ.α. έχουν πολλά μπαρ και ντισκοτέκ. Παραστάσεις φλαμένκο δίνονται στο Πουέμπλο Εσπανιόλ (Κάρμεν). Φλαμένκο σόου με δείπνο ή φαγητό. Η βραδινή αυτή εξόρμηση θα δώσει ίσως την εντονότερη γεύση της Ισπανίας και του πάθους των κατοίκων της. Θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε το ποτό μας ή ακόμα και να πάρετε το δείπνο μας απολαμβάνοντας παράλληλα μερικούς από τους καλύτερους χορευτές της Ισπανίας.
Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο δίνονται παραστάσεις όπερας και μπαλέτου στο θέατρο Λισέου και στο Μέγαρο Καταλανικής Μουσικής ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται πολλά φεστιβάλ.



«H Νανά Μούσχουρη, έδωσε εδώ την τελευταία της μεγάλη συναυλία και είπε: η Βαρκελώνη έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδία μου.»



"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger