Monday, December 8, 2008

Μπαλί Ινδονησία, 9ήμερη




η πιο κάτω πρόταση για εκδρομή θα σας κοστισει περίπου 1500€ το άτομο, με ημιδιατροφη, και φορους.
ζητηστε να σας την ετοιμασουν στο ταξιδιωτικο γραφειο σας.
διαλεξτε να πεταξετε με την THAI για να κερδισετε σε χρονο.


1 ημέρα: Αθήνα – Μπαλί
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με μεσημεριανή πτήση με προορισμό το Μπαλί. Διανυκτέρευση εν πτήση.

2 ημέρα: Μπαλί
Άφιξη το μεσημέρι στο Μπαλί και μεταφορά στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Ayodya Resort Bali 5*.
Ένα «χάρμα οφθαλμών» είναι το ξενοδοχείο σας, με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του, τις πανέμορφες λιμνούλες που μέσα από αυτές ξεπηδούν κάθε λογής τροπικά δέντρα και βλάστηση, κάνοντας το να μοιάζει με τροπικό κήπο.
Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με τη παραδοσιακή τεχνοτροπία του Μπαλί .
Ανοίξτε τα παραθυρόφυλλα και αφήστε την δροσερή αύρα να σας ταξιδέψει στο Ινδονησιακό αρχιπέλαγος που βρίσκετε μπροστά σας.
Αφεθείτε ελεύθεροι στο μοναδικό άρωμα των τροπικών καρπών και την δροσιά του ωκεανού, που θα σας χαλαρώσει και θα σας προετοιμάσει, για την πρώτη σας διανυκτέρευση στο Μπαλί.

3 ημέρα: Μπαλί – Κινταμάνι
Πλούσιο πρωινό και φεύγουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του νησιού. Διασχίζουμε καταπράσινες πεδιάδες και ορυζώνες , περνάμε από χωριά που το καθένα φημίζεται για τις δικές του, μοναδικές χειροτεχνίες. Το χωριό Τσελούκ γνωστό για τα ασημικά του, το Μας για τα ξυλόγλυπτα και το Ουμπούντ για τη ζωγραφική μπατίκ.
Στη συνεχεία καταλήγουμε στο Κινταμάνι , όπου βρίσκεται και το ενεργό ηφαίστειο Μπαντούρ, που αντανακλά στα νερά της λίμνης στους πρόποδες του, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα στους ταξιδιώτες. Εκεί θα παρακολουθήσουμε επίδειξη θρησκευτικών χορών Μπαρόνγκ, και θα γευματίσουμε με παραδοσιακές γεύσεις του Μπαλί.
Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, για έναν μικρό ύπνο και φρεσκάρισμα περπατήστε στην παραλία, και στη συνέχεια απολαύστε ένα ποτό στα πανέμορφα και ατμοσφαιρικά μπαρ και σαλόνια του ξενοδοχείου.

4 ημέρα: Μπαλί
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη , απολαύστε τις υπέροχες αμμουδιές με την χρυσή άμμο και τα καταγάλανα νερά.
Για σας που θέλετε να εξερευνήσετε το νησί, σας προτείνουμε ή μια επίσκεψη στο δάσος Σάγκεν, όπου εκατοντάδες πίθηκοι βρίσκουν καταφύγιο, γιατί ο φυσικός βιότοπος είναι ιερός για τους κάτοικους του Μπαλί, ή μια επίσκεψη στον μαγευτικό ναό Τάνα Λοτ, που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα . οι ντόπιοι το θεωρούν το ιδανικότερο μέρος για να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα στο Μπαλί.
Τέλος, επισκεφτείτε το γραφικότερο ναό Τάνα Λοτ απορροφώντας το πιο γλυκό χρώμα της δύσης του ηλίου. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο απολαύστε στιγμές γαλήνης στο SPA, κάνοντας ένα λουτρό με ροδοπέταλα και ένα μασάζ.

5 ημέρα Μπαλί – Bali Mystic
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε το ανατολικό Μπαλί. Κυρίαρχο σε αυτή την πανέμορφη μεριά του νησιού, το ενεργό ηφαίστειο και πιο ιερό βουνό για τους Μπαλινέζους το Agung (3142 μέτρα ), που η τελευταία του έκρηξη ήταν το 1963.
Κτισμένος στις πλαγιές του ηφαίστειου το συγκρότημα ναών Badakih, ο σημαντικότερος και ομορφότερος Ινδουιστικός ναός του νησιού, που οι ντόπιοι το αποκαλούν «μητέρα όλων των ναών».
Θα συνεχίσουμε για το Bukit Jambul, όπου και θα σταματήσουμε για να δούμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα.
Στο οδοιπορικό μας μέσα από την τροπική ύπαιθρο του ανατολικού Μπαλί θα περάσουμε από το παραδοσιακό χωριό Penglipuran χρισμένο επί δυναστείας Kehen τον 16 αιώνα. Ένα χωριό με παράξενη κοινωνική δομή και υπέροχη τοπική αρχιτεκτονική.
Παίρνοντας τον δρόμο του γυρισμού θα επισκεφτούμε το "Kerta Gosa" στην Klungkung, που οι ντόπιοι το θεωρούν τόπο δικαιοσύνης. Το βράδυ μετά από μια σύντομη ξεκούραση απολύστε πότο και φαγητό στα μπαρ και τα καταπληκτικά εστιατόρια του ξενοδοχείου σας.

6 και 7 ημέρα: Μπαλί
Μετά το πρωινό, ημέρες ελεύθερες για μπάνιο & ξεκούραση.
Εξερευνήστε το υπέροχο νησί, από το τιμόνι ενός οχήματος 4 Χ 4, και ανακαλύψτε την μαγεία της τροπικής φύσης, περνώντας μέσα από φυτείες με κακαόδεντρα και ορυζώνες.
Μια άλλη ιδέα είναι , rafting στο ποταμό Αγιούνγκ ή θαλάσσια σπορ, από αυτά που προσφέρουν οι οργανωμένες παραλίες του νησιού.
Για τους λάτρεις τις θάλασσας, το μαγιό σας και μια μάσκα για να δείτε τον βυθό που είναι πλούσιος σε πολλά και σπάνια ειδή ψαριών όστρακων και κοραλλιών.
Επιλέξτε μια από τις δυο αυτές χαλαρές ήμερες για να κάνετε την επίσκεψησας, στις πλούσιες και φτηνές αγορές του νησιού. Το βράδυ χορέψτε, πιείτε και ξεφαντώστε στην πλούσια νυχτερινή ζωή, που σίγουρα ικανοποιεί και τα πιο δύσκολα γούστα, μέχρι το πρωί.

8 ημέρα: Μπαλί – Σιγκαπούρη
Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη πολύβουη Μπανγκόγκ, και μετά από λίγο ελεύθερο χρόνο στο αεροδρόμιο πτήση για Αθήνα.

9 ημέρα : Αθήνα
Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:
· Επίσημος ιστότοπος τα πάντα για το Μπαλί
· Bali travel guide από το Wikitravel
· Bali στο Open Directory Project
· Balinese people άνθρωποι, εθνότητες, ήθη και έθιμα
· Tourism in Indonesia τουριστικός οδηγός για την Ινδονήσια
· 2007 United Nations Climate Change Conference

στο Μπαλί θα πληρώσετε

· Φόρο αεροδρομίου Μπαλί (150.000 ρουπίες/ € 10 πληρώνονται επιτόπου)·
· Βίζα Ινδονησίας (25 $, πληρωτέα κατά την άφιξη) ·




"A journey of a thousand miles must begin with a single step." -- Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

Digg!

No comments:

readers

labels and tags

Powered By Blogger